söndag 4 maj 2014

Motorcyklist skadad av stenkastning

Jag hade egentligen tänkt att skriva om en helt annan sak men det får vänta till en annan dag. Detta gjorde mig både upprörd och förbannad samtidigt som jag förvånas över hur jävla dum i huvudet man kan bli.

Igår vid 18.30 tiden hade några idioter kommit på den snillrika idén att kasta gatstenar på fordon som passerade köpcentrat Emporia på Inre Ringvägen i Malmö. Förövarna stod på en bro och dumpade stenar när en bil och en motorcykel kom körande på gatan nedanför. Polisen larmades och var snabbt på plats men stenkastarna undkom. Istället fick polisen hjälpa till att plåstra om motorcyklisten och kalla på en bärgare som kunde ta hans skadade motorcykel från platsen.

Fan vad sådant beteende gör mig förbannad. Det går inte att skylla på något ungdomligt oförstånd eller eller se några som helst förmildrande omständigheter när det gäller sådant handlande. Det är fullständigt oförsvarbart. Att kasta gatstenar på en bil och  en motorcyklist från en bro 6 meter upp i luften är i min värld att likställa med mordförsök mordförsök. När stenarna kastades från bron hade bilen bromsat varvid motorcyklisten körde in i bilen bakifrån.

Vägen är hastighetsbegränsad till 70 km/h Nu var det tur att motorcyklisten klarade sig undan med omplåstring även om hans motorcykel blev förstörd och fick åka bärgningsbil från platsen. Det kunde ha gått mycket mycket värre. Minst tre gatstenar kastades ner från bron så det måste ju funnits ett uppsåt att skada. Det skall bli mycket spännande att läsa hur åklagaren och polisen vill ställa brottsrubriceringen. För dig som vill veta mer och se bilder från platsen, kolla följande länkar.

PPPress

Sydsvenskan

Jag hoppas innerligt att polisen får fatt i förövarna. Att ha idioter som kastar stora gatstenar på bilar och motorcyklar från stans broar är absolut inget vi vill ha.Blir det fler gånger kanske det slutar ännu värre än vad det gjorde igår. Vi får hålla tummarna att det var en engångsföreteelse så att det inte blir något som sprider sig. Tills vi har svaret skall jag undvika att köra Inre Ringvägen på motorcykel.

Detta var inte särskiljt kul att skriva om, försök ändå att ha en trevlig måndag och en bra start på veckan. Gasa Lugnt och hoppas du slipper möta gatstenar från skyn.

1 kommentar:

  1. hade blivit en lång tid på sjukhus för dem om jag fått tag i såna jävlar

    SvaraRadera