tisdag 26 augusti 2014

Nu är det dags att handla utrustning

Såhär på sensommaren kan man göra rejäla fynd på mc-prylar. Framförallt när det gäller personlig utrustning hjälmar, jackor, stövlar handskar mm. Det är nu den stora köpfesten hos handlarna börjar.


Nu börjar reorna komma igång hos landets MC-handlare. Det är nu de vill tömma sina lager och göra plats för 2015 års nyheter. Är du inte ute efter det senaste eller nyaste finns det alla möjligheter att göra rejäla fynd. Det går att hitta utrustning där man sänkt priset med 70% om man har tur. Oavsett så är det fyndläge nu. Hur fungerar det där med REA priser, har du funderat över det någon gång?

Man kan ju tycka att priserna borde vara lägre över lag istället för att ha REA på höstkanten. Det är sällan REA-varor säljs med förlust och såhär funkar det vanligtvis. Handlaren köper in ett lager av produkten X sätter ett pris där man räknar på en vis förtjänst per sålt exemplar. När kanske halva lagret är sålt har handlaren kommit till den brytpunkt där han täckt sina kostnader. Efter detta är varje sålt exemplar av produkten X ren förtjänst ( momsen borträknad ). I det läget kan handlare sätta vilket pris han och ändå tjäna pengar även om priset skulle vara lägre än inköpspriset. Det är därför du såhär års kan hitta hjälmar eller något annat med 70% rabatt vilket i början av säsongen varit en ren förlustaffär.

Det är nu du skall slå till och fynda. Samtidigt så gynnar du din lokala handlare och bättrar på dennes kassaflöde. Handlaren blir glad och kan fortsätta driva sin butik. Du blir glad för att du gjort ett fynd. Det blev en win/win situation som man brukar säga. Ut och fynda i butik eller i nödfall surfa in på en nätbutik och skaffa dig lite nya fräscha åkkläder inför nästa säsong samtidigt som du hjälper till att hålla rulljansen hos handlaren igång.


Men du komihåg en sak. Handla inte hjälmar på postorder du skall prova hjälmarna du köper. Det spelar ingen roll hur snygg den är om den sitter som en potta på skallen. Ha en trevlig dag och lycka till med fyndandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar