måndag 17 november 2014

Försäljningsstatistiken har vänt

Landets MC-handlare har under en längre tid fört en tynande tillvaro. Flera även gamla anrika firmor som till exempel MC-Huset i Malmö har fått kasta in handduken då nyförsäljningen störtdykt.

Nu kan vi dessbättre börja se ljust i tunneln. Ett antal nya firmor har etablerats på flera platser i landet. Samtidigt har vi sett hur många MC-handlare på gott och ont breddat sin verksamhet för att säkra upp sin existens. Det kan vara till exempel försäljning och service av båtar och båtmotorer, snöskotrar, husvagnar och husbilar.

Sätten är många och tur är det för oss som gillar motorcyklarna att handlarna breddar sin verksamhet för att kunna hålla kvar MC-försäljningen. Nu ser det dessbättre ut som om handlarna fått vind i seglen. I hela Europa har nyförsäljningen ökat, mest i Spanien där den ökat med nästan 20% Nu ser förvisso mc-parken lite annorlunda ut i Sydeuropa. Fler mindre hojar och scootrar som i större utsträckning används som bruksfordon.

Resultatet för Sverige ser ljust ut. Här ökade försäljningen med 7,6% fler hojar än vad som såldes under förra året. Det är en försäljningsökning som ligger 1,5% över snittet för Europa. Det går åt rätt håll och dessbättre ser det ut som om vi inte lämnat handlarna i sticket. Handen på hjärtat håll med om att det är trevligare med en lokal handlare än att behöva göra alla sina inköp på nätet, för visst är det lite speciellt med att klämma och känna lite på grejerna innan man slår till och investerar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar