onsdag 29 april 2015

Nu gäller det att ha lite extra koll.

Idag är det Valborgsmässoafton till lika Kungens födelsedag. Kungen är kanske inte så mycket att bry sig om men att fira våren välkommen är däremot en trevlig tradition. Det är jag inte ensam om att tycka utan den annalkande våren brukar firas med dunder och brak.

Det vi står inför är en av våra värsta "suparhelger" det krökas friskt i både stad och på land. Jag har förvisso inget emot att folk festar och släpper loss men som vanligt har medaljen alltid en baksida. Festas det mycket så innebär det tyvärr att vi också har fler rattfyllerister ute på våra vägar. När spriten går in går vettet ut brukar man säga och det stämmer nog ganska bra överens med verkligheten. Kanske inte för alla men för ganska många. Tillhör man den där skaran där alkoholkonsumtion också medför bristande omdöme ökar risken att man fyllekör.

Valborg / första Maj helgen brukar vara den första stora motorcykelhelgen. Tyvärr så var det längesedan landets bilister såg motorcyklar på vägen så det är ganska troligt att de glömt bort att vu finns. Tittar man inte efter motorcyklar kommer man heller inte att se några motorcyklar. Är bilisten dessutom på lyset efter att ha varit på kalas så kommer han garanterat inte att titta efter några motorcyklar. Det är nu du skall koppla på riskmedvetenheten.

Nu gäller det att som motorcyklist ha lite överlevnadsinstinkt och kör med insidan som man brukar säga. Såhär på vårkanten och särskilt runt denna helgen kan du inte ta något för givet. Räkna inte med att bilisterna har sett dig och förvänta dig alltid det värsta. Håll avståndet och ha bromsberedskap när detta behövs. Gör inte heller några våghalsiga omkörningar. Då ökar dina chanser att du får åka hela säsongen istället för att i bästa fall få hoppa omkring på kryckor åtta veckor.

Min brorsa brukar säga. Alla bilister är Älgar, helt jävla oberäkneliga. Tänk på det! Slutligen får vi hoppas att vi slipper att vara med om fyllbultar utan körkort som får för sig att nu är det nog dags att testa att köra motorcykel. Tyvärr brukar det vara någon fylltratt utan körkort som stryker med varje Valborg efter att ha testat att i berusat tillstånd köra motorcykel eller fyrhjuling på fullgas.

Don't ride faster then your guardian Angel can fly!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar