söndag 22 december 2013

Hjulklapp i sista minuten

Julafton närmar sig med stormsteg och julstressen kanske gör sig påmind. Alla julklapparna är kanske inte fixade. Man funderar så det knakar vad skall man ge till bästa hojpolaren som har det mesta?

En bra present som jag tror alla hojåkare uppskattar och som alla även dom som inte kör hoj borde äga är ett mulitverktyg. Förr var det en Swizz Armyknife man skulle ha men denna har i mina ögon blivit helt utkonkurerad av multiverktyget. Denna praktiska lilla tingest fins i alla prisklasser så det går att hitta en modell som passar var plånbok.

De billigaste kostar bara ett par tior medan de dyraste går loss på en bit över tusenlappen. Det brukar också finnas hölster att köpa till så att man kan ha den i livremmen på hojbrallorna. Multitång med avbitare, kniv, såg, spåmejsel, kryssmejsel, syl, såg, sax, mm. Nu för tiden finns det också multiverktyg som innehåller en liten diodlampa.

Ett multiverktyg en rulle ståltråd och några buntband så klarar man att göra många nödrepaationer vid vägkanten, öppna konservburkar vid lägerelden, klippa till ett plåster när man skurit sig på en ölburk och man kan till och bocka till sina glasögon som din hojpolare råkat att sätta sig på. Det är väl bara fantasin som sätter gränser för vad som är möjligt.

Kort sagt minst ett multiverktyg borde finnas i var hojåkares ficka. Hoppas detta tips var till någon hjälp. Nu är det bara att fixa det sista så kan julefriden infinna sig.

Nu närmar det sig slutet på julhetsen dagens youtubekalenderklipp blir ett heat från Lag SM i isracing i Hallstavik februari 2013 som legendaren och nestorn Posa Serenius givet vis vinner. http://www.youtube.com/watch?v=J07kkBCIgyo

2 kommentarer:

  1. Hej Magnus.
    Det är en trevlig blogg du har.Kör du fortfarande hoj i Skåne ?
    Det skulle vara skoj att följa dina blogginlägg.
    Hoppas vi får en bra sommar nästa år så att vi kan åka mycket hoj.
    God Jul och ett gott nytt hojår.
    Kent Jansson

    SvaraRadera
  2. Tack Kent. Hojarna är inregistrerade året runt. Givet vis åker jag mest i Skåne eftersom jag bor i Limhamn. denna säsong har det tyvärr inte blivit så många mil som det brukar bli. Jag har nog inte fått ihop mer än 800 men jag hoppas på bot och bättring kommande säsong. Förhoppningsvis kommer våra vägar att korsas någon gång under kommande säsong.

    Ha en riktigt God Jul
    //magnus

    SvaraRadera