tisdag 24 december 2013

Hojåkaren önskar God Jul

Idag är det Julafton. förmodligen den dag efter midsommar som vi firar mest. Kanske med den skillnaden att de flesta av oss firar Jul med familj och släkt.

I min värld är traditioner viktigt och julfirande  är en av de traditioner som jag tycker bäst om. Trots att man varit med på plan i mer än ett halvsekel tycker jag  fortfarande att julen är både viktig och trevlig. Visst kan det vara jobbigt och arbetsamt med allt som skall fixas. Sill som skall läggas in, köttbullar som skall rullas, hem som skall städas och julgranar som skall pyntas.

Men när julafton väl infinner sig och man är klart med allt det där, känner man sig ganska nöjd. För visst är det en extra skön känsla när man kan slå sig till ro i sitt hem, veta att all mat är fixad, alla paket är inslagna och tomteblossen är klara att tända. Man har en hel dag som är ägnad till att umgås, äta och ha det trevligt. En dag som denna finns det tid för reflektion och tillbakablickar och man får tid till att fundera över ens plats i tillvaron. Det finns tid till att skänka en tanke till alla de människor som inte har det så bra som just du och jag.

Det finns också tid att blicka framåt såhär när årets slut närmar sig. Vad har vi för förväntningar och drömmar inför 2014. Ta dig tid i juldagarna att fundera över hur du vill att den kommande hojsäsången skall bli. Vart du skall åka, vem du skall hälsa på och vilka platser du skall besöka. Kanske är det dags att skaffa annan hoj, kanske behöver du en ny hjälm eller nya hojkläder.

Kanske är det dags för din sambo, dotter eller son att äntligen ta mc-körkort. Det finns mycket att tänka på och det finns mycket att fundera över. Njut av julen och ditt julfirande.

Du skall inte ha dåligt samvete men skänk gärna en tanke åt alla dessa som inte har det så bra som du. Ät och drick gott, umgås med dina närmaste och njut, det skall jag göra.

Det är nu Julhelg och även för en notorisk bloggare är det dags att ta lite ledigt. Fram till nyår kommer jag bara att uppdatera bloggen sporadiskt. Jag hoppas att du kan hålla ut till efter nyår blir det som vanligt igen.  Julafton idag och dagens youtubekalenderklipp blir natirligt vis Skinknuttarnas Hjulafton med Jonny Svängmans Showband inspelad 1957. http://www.youtube.com/watch?v=3cGpzfmIDlY Så till er alla Ha en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Vi ses i cyberrymden.

//magnus

PS
Klart att tomten åker HARLEY!
DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar