måndag 23 december 2013

I går blev det inte mycket hoj i huvudet

Gårdagen ägnades mer åt Julbestyr än att fundera över hojar och hojåkning. Lite blev det så klart men inte så mycket som det brukar.

Nu är ju jag inte så mycket Hardcore biker att jag tycker att en soffa några ölkorvar och en platta starköl är det optimala sättet att fira jul. Precis som när det gäller motorcyklar gitarrer och sprit så är jag det man brukar kalla "retro nörd" eller värdekonservativ om man vill använda ett fint ord. Både i går och i förrgår har gått i Julförberedelsernas tecken. Jag har lagt in sill. I år blev det 8 sorter.
Bratevikssill är en favorit

Jag har gravat lax, och kokt grönkål ( en gammal Halländsk tradition ). Skinkan är kokt och väntar på grilljering, köttbullarna är fixade enligt Sten Bromans recept med whisky.

Jansosn frestelse har fått puttra klart i ugnen. Nu står den bara och väntar på att bli uppvärmd på julafton. Av den kokta grönkålen skall jag göra långkål. Det är ett absolut måste på mitt julbord. Har du inte testat så kan jag rekommendera att du gör det. Börja med att köpa mer grönkål än vad du tror är rimligt. Jag bar hem 4 fullproppade plastkassar igår vilket i slutändan blev fyra små plastpåsar med kål.

Repa bort alla grova bladnerver och koka grönkålen i skinkspad eller annan god buljong i minst 15 minuter. ta upp kålen med en hålslev och låt den rinna av i ett durkslag. När den svalnat delar du upp den i portionspåsar. När det är dags att äta. Hackar du grönkålen fint och fräser upp den i en stekpanna med vitpeppar. När kålen gått en stund i stekpannan häller du på ett par matskedar socker och låter kålen puttra ytterligare en stund. Sedan slår du på tjock grädde och låter hela anrättningen koka ihop. smaka av och salta ifall du tycker att det behövs.

Avnjut anrättningen tillsammans med Julskinka eller revben. Eller så äter man den traditionellt tillsammans med kokt potatis vit sås kokt julkorv och rimmad oxbringa. Medan jag stod där med mina sillinläggningar så hann jag tänka lite motorcykel och konstaterade att jag i mellandagarna måste åka ut och hälsa på min gode vän Micke på LMD Cycles i Vollsjö. När jag senare städade i huset kom jag att öppna mitt nattduksbord och det bara rasade ut massa tidningar kataloger och elände. Då gjorde jag en hjälteinsats. Jag slängde flera årgångar av Claes Olsson kataloger, Jul, Hobbex, Teknikmagasinet, Biltema, Swedol. Verktygboden mm. I prydliga högar sorterade jag upp MC-Folket. Big Twin och MCM och lade tillbaka dem i skåpet. Nu har jag Julfint och ordning bland mina MC-tidningar. Granen är klädd och nästan all mat är klar nu kan Tomten få komma när som helst. Som sagt som hojåkare lever man inte allenast av motorcykelåkning.

Lillejul afton och bara en dags väntan kvar innan tomten kommer. Undra om jag varit så snäll att han dyker upp med en ny Indian Chief, fast den risken är nog inte överhängande. Dagens youtubekalenderklipp är lätt pornografiskt för en mc-nörd. Varmkörning av Giacomo Agostinis gamla 3 cylindriga MV Agusta GP Racer. http://www.youtube.com/watch?v=5cQR7Aq4tzY

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar