onsdag 12 november 2014

Det lönar sig att ta hand om sin hoj

Kamrat Micke som driver LMD Cycles i Vollsjö postade igår ett litet klipp från MotoSpeed i Västerås. När mäster Palm ibland delar något på sin facebooksida brukar det vara något matnyttigt. Så även denna gången.

Micke brukar jag referera till som min mekaniska guru. Det han inte vet om motorcyklar och Harley Davidson i synnerhet är inte värt att veta. Det är en av anledningarna till att det känns viktigt att dela med mig av hans kunskaper. Visst är det så att man ibland funderat över serviceintervaller och vad som egentligen behövs göras.

Nu för tiden när oljorna är bättre borde man inte kunna åka längre på dem då? Det kanske man kan i alla fall i teorin. Verkligheten visar något helt annat. Genom att köra en standard HD i dynojetbänk före och efter service får vi svart på vitt vad som händer med hojen efter en väl genomförd service. Servicen innefattade rengöring av luftfilter, byte av motorolja och oljefilter, justering av transkedja och drivbelt samt kontroll av lufttrycket i däcken. Dessa egentilgen ganska enkla åtgärder ökade motorns effekt med hela 3%. Samtidigt mår din motor bättre och du minskar slitaget. Som en extra bonus så minskar även bensinförbrukningen
Underskatta inte effekten av en välservad hoj. Både du och motorcykeln blir gladare. Mer effekt och lägre bränsleförbrukning är inget man skall förakta. Support your local Hojmek!

Ha en trevlig torsdag och Gasa Lugnt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar