onsdag 2 juli 2014

Hojåkaren gör nerslag på spontanträff

Igår efter jobbet gränslade jag min gamla Road King och styrde kosan till Högs industriby belägen mellan Löddeköpinge och Kävlinge. Där är det fordonsträff varje tisdag. Detta sägs vara Sveriges största spontanträff. En riktigt välbesökt kväll kan locka flera tusen fordon.

Tisdagsträffarna startade för mer än tio år sedan på initiativ från Lanthandlaren i Dösjebro. Då höll man till på en stor gräsplan mitt emot Lanthandeln. När denna mark skulle bebyggas tog Vikingatider i Hög över verksamheten. Här har man under de år man arbetat med motorträffen utvecklat konceptet till att bli ett väloljat maskineri som fungerar mycket bra.

Ganska trångt på hojparkeringen

Enda invändningen är väl möjligen att det ibland kan bli långa köer till mat och fika. Träffen är uppdelad på tre fält. Ett för motorcyklar,  ett för Amerikanska bilar och ett för Europeiska bilar. Igår var det några svarta moln som hängde i skyn och jag misstänker att det var detta som minskade ner på antalet besökare. Det var på intet sätt tomt på fälten utan det var gott om fordon av alla de slag. Allt från veteranmopeder till Hotrods.
Yama TRX en lite udda men kul Ducati kopia. Skulle gärna ha en sådan i garaget

Jag rullade in och parkerade på hojfältet vid 18,30 tiden plockade av hjälmen och ryggskyddert och började att storsa runt bland hojarna. Jag konstaterade att det verkar som om byggtrenden håller på att ändras. Under en lång period har det varit bobbers som varit det vanligaste hemmabyggena. Igår var det inte många bobbers på plat däremot ovanligt många Caféracers. Just denna hojtypen verkar vara den senaste byggtrenden. Ytterligare en sak som överraskade var att flera av dessa Caféracers var byggda på BMW.

Caféracer på BMW K100 är antagligen mycket ovanligt men resultatet blev fränt.
Det har aldrig varit ett hojmärke som varit poppis bland folk som bygger eget eller bygger om. På Europaparkeringen var det som vanligt gott om nostalgi allt ifrån folkliga morris minor via Lotus Cortina till >Värstingracern Ford GT40.

Här kunde man så och dräggla och drömma sig tillbaka till när man var 15år och såg filmen Le Mans med Steve McQueen

På USA parkeringen fanns det mesta från Ratrods till Dodge Viper. Och slutligen till nostalgispaningen. Under den gångna veckan Har Peter Petersson ( Fd, ägare av MC-Huset ) Dela bilder på "nostalgihojar" Kawa 750 två taktare. Honda CB 750 med och utan ombyggnadskit. Igår fanns dessa maskiner att beskåda på riktigt.
Kawasaki 750 Mach IV bättre än myskick
 
Honda CB 750 i patinerat orginalskick
 
Honda CB 750 med MM (Muscle Machine) Kaross Ett svensktillverkat kit för att tuffa till sin CB750

 

Det var lite saker man kan uppleva på tisdagsträff i Hög. Har du inte varit där kan jag rekomendera ett besök. Denna träffens styrka är att den samlas så många olika sorters fordon. Det är alltid extra kul när "motornördar" av alla de sorter samlas på en plats.  Allt ifrån Veteranbilsentusiaster i tidsenlig klädsel via Rockabilly raggare till Hardcore Bikers med väst och ryggmärke. En skön blandning och komihåg, tröttnar man på att glo på krom och motorer kan man titta på folk istället det är nästan lika kul.
 
Ha De vi hörs!



 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar