torsdag 18 juli 2013

Onsdags träff i hamnen

Osdagsträffarna på hamnplan i Nyköping är en spontanträff för veteranfordon som funnits sen urminnes tider. Den har spontanväxt och blivit mycket mer än bara själva veternabilsträffen.

Fordonsintresset i Nyköping är stort Staden är känd för att hysa många vackra och välskötta veteranbåtar. Småbåtshamnen är ett eldorado ifall man gillar att titta på välförnissad Hondurasmahogny. Veteranbilsintresset är också stort och här finns även en gedigen bil och hojbyggar tradition. Automobilsällskapet Nyköping har funnits sedan 1968 och hamnträffarna har arrangerats i minst 25 år.
En Barracuda med Hemi motor som minner om en svunnen tid då inte bensinen inte kostade 15 kronor litern

En kväll som igår då solen sken och glasskön ringlade sig långt ut från dörren på Café Aktersnurran då var det som du säkert förstår många både fordon och människor i omlopp. Gårdagens tema var cabriolet och Svenska Morganklubben var på besök. 
Morgan Trike

En av de roligare Morganfordonen var deras trehjuling med S&S motor. Lite kul med en Amerikansk Harleyklon  som drivkälla i en Engelsk sportbil. Förutom veteranträffen så innbär onsdagarna att en massa andra fordon samlas i hamnen. 

Längs cykelbanan brukar åtskilliga hundra motorcyklar stå parkerade, snyggt uppradade i långa rader. På en gräsplan mitt emot hamnplan samlas Rockabilly raggarna med sina Rat Rods och Pickup Trucks Här brukar det också dyka upp ett antal corvetter och en del andra entusiastbilar som inte är 30 år och platsar på veteranträffen. Igår kväll var det 25 grader varmt och det innebar många motorcyklar.

Det var hojar av alla de slag allt i från en gammal överrenoverad Svartkvarna som kvalade in på träffen till sporthojar, guldvingar, customcyklar och choppers. Ibland träffar man på riktiga guldkorn. Jag har alltid varit svar för gamla grejer som man låter vara  istället för att renovera. Igår träffade jag på en gammal A-Ford som bara var lagad inte renoverad. Den hade betydligt mer charm än vacker lack.
Taket är lagat med svart gaffatejp och i baksätet låg en gammal bastuba.
Lägg märke till tändkablarna tillverkade av taggtråd. Nu snackar vi Old School


Det var mycket folk i hamnen och köerna till samtliga vattenhål var långa. Jag vet att Automobilsällskapet förr var lite sura på alla andra fordon som kom till hamnen men med tiden har de fått inse att alla dessa "bredvidträffar" faktiskt gett dem draghjälp.
En lika dan Softail Springer som min fru har fast i annan färgställning dom är inte så vanliga och just 98 års modell tycker jag är den syggaste av Harleys "classiker" eller "retro" hojar

Just blandningen av både folk och fordon är det som är charmen med onsdagträffarna. Här finns människor av alla de sorter. Allt från gamlingar med rollator till hardcorebikers med västar och ryggmärken. 
Inte ett bygge i min smak. Den ser ut som en Honda fury på steroider

Det bästa är att alla går runt och njuter av stämningen och folklivet. Har du möjlighet att besöka en Onsdagsträff i Nyköping så missa inte det . En dag som igår med vackert väder är det en fantastisk sommarupplevelse. Och till slut gårdagens kanske charmigaste fordon en Crescent Raketarsle i mycket fint orginalskick
Gasa lugnt och njut av sommarsolen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar