tisdag 22 april 2014

Påsken blev årets första stora mc-helg

Under den gångna helgen har det varit sol från klarblå himmel på många platser i landet. Temperaturen tangerade på många platser en sämre sommardag. Fåglarna kvittrade men det kvävdes av motorljud. Det räckte med att stoppa huvudet utanför dörren så hördes ljudet från radfyror, stånkor, parallell och v.twin motorer.

Det var ett konstant surrande och mullrande från alla håll. Visst blev man sugen på att få grensla hojen och rycka lite i gasrullen själv, men allt har sin tid. På långfredagen var jag på påsklunch hos goda vänner. Där serverades traditionsenligt sill med tillhörande snaps och öl. Av förklarliga själ blev det ingen hojtur denna dag. Det samma gällde påskafton då vi själv hade påskmiddag för familj och släkt.

På påskdagen blev det däremot åka av. Det var härligt att få komma ut på lite skånska småvägar för att äntligen få lägga till några mil på trippmätaren. Som sällskap hade jag dottern som åkte bakpå vilket var trevligt. Evelina försågs med kamera så att hon kunde ta lite bilder. Vi åkte väg 101 ut ur Malmö.

Det är gamla vägen från Malmö mot Ystad. Besjungen av Edvard Persson i Filmen Söder om Landsvägen. Låten heter givet vis "Jag har bott vid en landsväg".
Vi tog oss via Anderslöv och Skivarp vidare till Mossby strand där väg 101 går ihop med kustvägen med vägnummer 9. Rakt igenom Ystad vidare iväg på 9:an genom sandskogen och fram till Kabusa skjutfält.
Evelina njuter av vårsolen i Kåseberga

Där svängde vi av mot Kåseberga som var dagens mål. I kåseberga fikade vi och åt rökt Lax och Makrill från Kåseberga fisk. Det var skönt i solen även om det var lite blåsigt. Hemvägen fick bli längs kustvägen så vid Mossby fortsatte vi på väg nio genom Beddingestrand. På rakan genom byn arrangerades i slutet av 30 talet ett rakbanelopp för flygande kilometern. Det var på denna plats man för första gången i Sverige körde fortare än 200km/h.  Detta gjordes av den tyska fartkungen Ernst Henne som jag skrivit om tidigare.
På flera ställen hade rapsen redan gått i blom

Färden gick vidare genom Smyge och förbi Smygehuk och vidare mot Trelleborg innan vi så småningom rullade in hemma på gatan i Limahmn. Det blev en härlig tur med nästan 20 mil på mätare. Det kändes härligt att få ta en runda på Road Kingen igen nu när den fått ny drivrem och lite extra översyn och omvårdnad hos Micke på LMD i Vollsjö. Det var mycket motorcyklar ute i söndags så många att man nästan hade lite träningsvärk i armen efter allt vinkande, fast det är som man brukar säga kärt besvär.

En sak som förvånade mig mycket var att det var så många trikear ute. Att möta fem stycken under en tur på 20 mil tror jag aldrig har hänt mig tidigare. Är det måne en ny trend som sett dagens ljus eller var det bara en tillfällighet? Det får framtiden utvisa. Jag kommer att hålla ögon och öron öppna och det kan väl du också göra så vi kan få reda på ifall trehjulingarna faktiskt ökat i antal och vad detta beror på. Tills dess gasa lugnt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar