torsdag 1 maj 2014

Öppna ditt sinne våga prova något annat.

I hela landet håller mc-handlare öppethus. Man har allehanda jippon för att bättra på goodwill och kununderlag. Alla handlare har flera demo-hojar som de gärna vill att du provkör. Nu har du alla möjligheter att få prova något annat än det du bruka köra. Öppna ditt sinne och tänk utanför boxen så kan du få nya spännande uppleverser.

Vi motorcyklister är ofta väldigt fyrkantiga i vårt tänkande. Jag är customåkare, jag kör sporthoj, jag är offroad åkare är uttalande jag ofta hör. Visst skall man vara glad och stolt över sin egen hoj och visst skall man gilla det man kör men för den sakens skull skall man inte vara fördomsfull. När jag får frågan om vilket som blir nästa hoj så tror de flesta att det skall bli en H-D Ultra Classic. Nej brukar jag svara vänligt men bestämt. Det är inte ens säkert att det blir en Harley Davidson,
Jag kanske överraskar och slår till på en gammal MZ. 

Det kan bli något helt annat. Idealet vore ju som jag skrivit flera gånger tidigare att ha ett väl tilltaget garage och ett antal motorcyklar av olika typ så man kan välja hoj efter väg, väder och humör. Nu är det ju inte så verkligheten ser ut för de flesta av oss. Hojvalet får bli någon slags kompromiss. Därför gäller det att inte ha allt för förutfattade meningar om vilkem motorcykel man skall välja. Att provköra demohojar av olika slag och typ ger oss möjlighet att skaffa ny erfareheter och fler infallsvinklar när det gäller det egna kommande valet.

Vem vet det kanske visar sig att den där kromsläden du släpat dig runt på i ett antal år helt skåpas ut av en äventyrshoj. Du kanske varit inbiten sporthojfantast som plötsligt märker att det var trevligt att sitta rakare i ryggen och känner att en customhoj lugnar ner din hetsiga åkstil. Alla upplevelser är subjektiva och inget val är fel. Det handlar om hur och vad du känner inte om vad andra tycker.

Lördagen den 3/5 har flera av landets handlare ett jippo man kallar Motorcykelns dag. Här finns alla möjligheter att få provköra något du tycker verkar spännande eller annorlunda. På trafikövningsplatsen Stora Holm på Hissingen utanför Göteborg arrangeras i helgen något man kallar mc-dagar eller den levande mc-mässan. Här händer det massor med saker med allt från shoppinggata, livemusik och representanter från körskolor mm till provkörning av motorcyklar. Allt till det facila priset av 100kr

Det finns många olika jippon framöver där det finns möjlighet att få provköra motorcyklar. Möjligheten finns till och med ifall du saknar körkort. SMC har tillsammans med ett antal körskolor tagit fram ett koncept de kallar för Start2Ride.

Här kan du under ordnade former med hjälp av rutinerade instruktörer få prova på hur det är att köra motorcykel. Detta kan du göra på Arlanda Test Track den 10 & 11 / 5 Här kommer också att finnas ett stort antal demohojar av olika fabrikat som du som redan har hojkort kan provköra. Det kommer också att arrangeras bakluckeloppis för mc-prylar.

Har du mycket skrot över efter senaste bygget så finns kanske möjligheten att kränga av lite prylar. Mer info om Motorcykelns dag, MC-dagarna på Stora Holm och Start2Ride hittar du på länkarna nedanför. Ha en trevlig dag och se upp för rullgrus och potthål om du skall ut och åka.

Motorcykelns dag

Start2Ride

MC-Dagar på Stora Holm

Givetvis händer det mycket mer än dessa tre evenemang. Håll ögon och öron öppna så kan du säkert hitta något i närheten där du bor. I mina krokar har till exempel Bike Line öppet hus på Lördag Samma dag är det Motormarknad i Höör. Mycket finns att göra och mycket finns att uppleva.Gasa Lugnt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar