söndag 27 april 2014

Rallypremiär under sommarliknande former

Igår åkte jag och hustrun SKMC:s Nils Holgersson Rallyt. Skåne visade sig från sin allra bästa sida och vi kund njuta både av hojåkning, väder och trevliga vägar Det blev sammantaget en runda på strax över 20 mil.

Vid åtta snåret var det dags att kliva upp ur lopplådan för att få i sig lite frukost för att sedan hoppa i hojkläderna och rulla ut motorcyklarna ut garaget. Hustruns Softail var som vanligt lite kinkig att starta. Den är alltid det när den stått ett par dagar. Efter att den fått tugga en stund på startmotorn hostade den igång. Harleys Evo motorer har sina egenheter men lär man sig bara att handskas med dem så är det evighetsmaskiner i alla fall så länge man inte faller ner i trimträsket och börjar mixtra med kompression och slaglängd.

Nog om detta. efter avslutad frukost och tankning bar det iväg kortaste och snabbaste vägen till Ekeröds-rasten där starten var belägen. Det var en tur på ca sju mil. Det mesta på motorväg vilket kanske inte är den charmigaste typen av mc-väg. Framme vid starten som är belägen vid E22 mellan Höör och Tollarp träffade Göra och Kristina som är gamla hojbekanta. Efter att vi checkat in och besvarat de första frågorna på rallyt var det dags att rulla iväg. Du kör först jag kan inte läsa sa Göran.

Nu är han förvisso ingen analfabet men läsglasögon och hojåkning kanske inte är den perfekta kombinationen, Jag som har progressiva brillor fick bli Road Captain för vår lilla grupp. Rallyt körs efter en Roadmap där det finns hänvisningar om vart man skall åka. Det hela började med att jag körde fel  redan 300 meter från start. Pinsamt när man skall vara den som skall hitta. Vi vände och kom iväg på rätt väg. Turen slingrade sig på fina små Skånska vägar. Som mc-landskap är Skåne fantastiskt vi ha massor med småvägar och nästan alla är asfalterade. En stor bonus för dagen var att man fick ge sig ut i landskapet när det är som allra vackrast. Vitsipporna stod i full blom och bokarna harde pricis spruckit upp och är sådär skirt gröna som man annars nästan bara ser på akvarell målningar.

Vid första kontrollen skulle man förutom att svara på frågor försöka kasta frizzbee så att de kandade i en murarhink. Här kammade jag noll. Nästa kontroll gick det lite nättre där skulle man släppa kulor genom ett sugrör så att de landade i en burk. Här fick jag i alla fall två av fem att stanna kvar.Vid tredje kontrollen skulle man snurra upp en mutter på en bult för att komma så när a 5 cm som möjligt. Konstaterade att mitt ögonmått är hyggligt och fick resultatet 51,5mm men fick se mig slagen av hustrun som kom mitt i prick.


På slutstationen skulle man kasta ärtpåsar i en hink. Jag måste ha missupfattat det hela och trott att man skulle landa utanför så jag fick noll poäng. Vi lämnade in våra tipsfrågor och köpte vars en hamburgare. Göran och kristina som hade annat för sig körde hem. Lotta tyckte vi skulle gör det samma och vi rullade också iväg innan prisutdelningen. Väl hemma pep det till i Lottas telefon. Anders en kamrat och en av medlemmarna i SKMC sms:ade och skrev till Lotta. Synd att ni inte var kvar du kom på 7:e plats och det var fina priser.

Jag tänker inte berätta vad det var skrev han. Då får jag försöka ta det som en man sa hon. Gå och gråta mig till sömns. Vad det var för pris hon missade kanske vi inte kan bringa någon klarhet i och varför gråta över spilld mjölk som man brukar säga. Ha en trevlig dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar