fredag 1 februari 2013

Verktygsrullen din hjälpare i nöden.

Dessbättre är det sällan något som händer med hojen när man är ute och åker. Om olyckan är framme kan det vara bra att kunna fixa i alla fall enklare saker vid vägkanten så att man kan åka vidare. Vad behöver man ha med sig för att klara ut de problem som kan uppstå.

Punkaspray kan vara bra att ha i alla fall om man har slanglösa däck. Sedan är det silvertape, ståltråd och buntband som ingår i snabbreparations kittet. I verktygsrullen bör det dessutom finnas skruvmejslar både stjärna och vanlig. en polygrip och en större och en mindre skiftnyckel (ett underskattat verktyg i nödsituationer) en kombinationstång insexnycklar, torxnycklar och en låsbar svetstång.
En Svetstång vad skall man ha den till man kan ju inte svetsa vid vägkanten. De fattar jag också men är du ensam så är svetstången din tredje hand. Du kan klämma fast något och få en hand fri att jobba med. Fiffigt va?

Nu är jag inte den skrockfulla typen men enligt lagen om alltings djävlighet så tror jag ändå att risken
att något skall gå sönder minskar om man har lite verktyg med sig. Har man lite grejer med sig så finns ju dessutom möjligheten att stanna och hjälpa någon annan stackare som står vi vägkanten och fått haveri. Gör du det så har du gjort dagens goda gärning och får några extra guldstjärnor i bikerhimmelen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar