måndag 24 juni 2013

Tur på turen

Vid lunchtid igår drog vi på oss skinnkläderna och rullade ut hojarna från garaget. Jag hade först tänkt  vi skulle åka väg 101 mot Ystad och sedan vid Mossbystrand vända och åka tillbaka längs väg 9 via Beddingestrand, Smygehuk och Trelleborg. När jag såg dom svart molnen i öster fick jag snabbt ändra om rutten och köra där himmelen inte var lika svart. Tänk vilken fördel eller förmån man har som motorcyklist att kunna göra så. När man bara är ute och åker så spelar det ju knappast någon roll var man åker så länge vägarna är fina och att man så småningom kommer hem igen. Molnen var som sagt svarta och tunga i öster. Istället fick vi hålla oss på snirkliga småvägar i Skånes sydvästra hörn.
Vi har stannat för att kolla strandfynd

Vi fick några små regnstänk på hjälmen när vi precis hade åkt ut ur stan. Under resten av turen klarade vi oss utan regn. Strax efter att vi tankat fick vi stanna till och spänna fast den ena Lottas backspeglar som lossnat.. Det var snabbt avhjälp tack vare lättillgänglig verktygsrulle varifrån jag fiskade upp en skiftnyckel och spände muttern. Vi tog oss vidare ut på landet. Det var en behaglig dag för MC åkning. Varmt när man stod stilla men när det rullade satt inte hojkläderna i vägen. Vi kom så småningom fram till Kämpinge. Utanför Bärnstensmuseet hade Leif Brost som ägaren till museet heter gjort en utställning av "strandfynd"
Bollhavet var i minsta laget för att ta sig ett dopp

Tanken med utställningen är antagligen att uppmana folk att ta med sina sopor när dom går. Det var spännande att se vad Leif hade plockat upp under sina vandringar längs sandstränderna i Kämpinge och Skanör. Här fanns det mesta från sjömärken och fiskeredskap till plastflaskor, skor, leksaker, vantar. Ett tänkvärt påpekande och inlägg i miljödebatten. Stanna gärna till ifall du har vägarna förbi, både denna utställning och själva bärnstensmuseet är värt ett besök.
Det var skönta att se att det fanns någon mer samlar på borttappade vantar.,

När vi tittat klart åkte vi vidare på fina småvägar innan vi slutligen hamnade i Limhamn igen. Väl hemma blev det vars en sillmacka och en kopp te. Efter det var jag ute och övningskörde med sonen. Det går stadigt framåt så det skall säkert bli motorcyklist av honom också.

Ha en underbar måndag och gasa lugnt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar