måndag 7 oktober 2013

Highway pegs gör långresan bekvämare.

Åker man långt är det skönt att kunna variera sin körställning. Då blir det inte så jobbigt var sig för benen eller ändan.

Åker man custom eller touringhoj heter lösningen highway pegs. Det är "extra" fotpinnar du använder för att kunna få sträcka ut benen em stund. Sittställningen liknas av en del vid att åka gynekologstol men det är sånt man får bjuda på. Skall man åka kanske 50 mil eller mer på en dag så är det skönt att få sträcka på benen ibland stället för att få ont i benen och ändan eller till och med kramp. 

Vanligaste lösningen är att man monterar ett par fotpinnar på motorbågen om man har en sådan. Då kan man dessutom komma ganska billigt undan. Det finns higway pegs till motorbågar från några hundra lappar och uppåt. Men om man nu inte har några motorbågar? Hur gör man då? Man kan så klart montera en motorbåge det finns ju till de flesta hojar. Men man kanske inte vill ha en motorbåge, hur gör man då? Man kan så klart köra Hillbilly varianten träpinnar som man fäster med slangklämmor och buntband.
Kanske inte den snyggaste varianten men funkar kanske på en ratbike eller ifall man inte har något estetiskt sinne utan nöjer sig med funktion. I går kväll när jag satt och slösurfa lite för att jag skulle komma på vad jag skulle skriva om ramlade jag över ett för mig nytt tillbehör. Highway pegs som man monterar under fotplattorna. 

Aeromach Cruising Pegs Det lär också finnas varianter som fungerar ihop med fotpinnar. Detta verkar vara en smart lösning på ett problem för de som vill köra långt men inte vill montera motorbågar. Titta på videon så får du lite mer information och blir du sugen på att veta mer så klicka på länken nedan så får du bilder och en komplett monteringsinstruktion
På denna länken hittar du fler bilder och en monteringsanvisning. Letar man vidare kan man säkert hitta samma typ av highway pegs  av andra fabrikat. Vilka men sedan eventuellt väljer är ju som alltid en smaksak.

Ha en härlig måndag. Nu har vi en helt ny ograverad arbetsvecka framför oss undra vad den kommer att innehålla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar