tisdag 25 februari 2014

Det händer saker med hoj-journalistiken

Förra året skrev jag om att den legendariska MC-tidningen MC-Nytt hade kastat in handduken efter att lönsamheten varit för dålig under en lång tid. Det jag funderade över var hur många MC-tidningar tål ett litet land som Sverige. Eller står vi inför något nytt?

Internet och sociala medier har skapat helt nya förutsättningar och informationskanaler för folk med särintressen som till exempel motorcyklar. När Bike:s katalog med alla ny årsmodeller kommer ut i handeln har de flesta av oss redan sett de nya hojar vi är intresserade av på nätet.

Det samma gäller resultat från MC tävlingar. Resultaten är ofta ute på nätet i samma stund som siste man passerat mållinjen. De flesta förare inom MC-sporten håller sig med egna hemsidor. Det samma gäller de flesta serier som speedway, motocross, road-racing, mm. Allt finns att läsa bara man orkar leta. Visst är det trevligt att få bläddra i en hojtidning men mycket av det som traditionellt varit hojnyheter är redan gammalt när det går i tryck.

Jämför vi dagens hojtidningar med hur de var för 20 år sedan så är den största skillnaden att reportagen i större utsträckning handlar om hojbyggare, tekniktips och resereportage medan nyhetsraporteringen minskat i takt med att informationsspridningen på nätet ökat. En allmän trend när det gäller nyhetsrapportering är nättidningar. Dessa har på senare tid konkurrerat ut det vi kallade portaler.

En ny lysande nättidning för oss hojåkare som jag absolut tycker att du skall ta en titt på är Braaap. Henning som driver sidan/nättidningen är mycket snabba att få ut nyheterna. Jag är helt övertygar om att Braap kommer att bli mycket konkurrenskraftig och den med råge kommer att fylla de tomrum vi saknar när det gäller nyhetsrapportering i hojvärlden.

Här hittar du nättidningen Braaap.

Klicka dig in och läs för att bilda dig en egen uppfattning, ett med djuplodande blogginlägg om Braap och Henning Svedberg som driver Braaap kommer en annan dag. Oavsett så tror jag att du kommer att finna Braap läsvärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar