torsdag 6 februari 2014

Rykten om ny MC butik i Malmö

Det var med sorg i hjärtat jag såg hur den anrika mc-firman i Malmö, MC Huset fick kasta in handduken efter storsatsning i nya lokaler. Deras konkurs lämnade ett stort hål i Malmös mc-kretsar.

MC Huset var en butik som funnits länge och den hade blivit något av en institution i Sydsverige. Man mins lokalen på Kirseberg som sedan togs över av den nyligen insomnade hojtidningen MC-Nytt och man minns lokalerna på Jägersro och Jardenbergs fantastiska samling klassiker hojar som fanns utställda på en entrésol i mc-hallen.

När MC-Huset sedan flyttade till nya Lokaler mellan Malmö och Arlöv kändes det som en nytändning och jag hoppades verkligen att den satsningen skulle fungera. För håll med om att det verkar konstigt att det inte skulle finnas en MC-handlare i rikets tredje stad.

Tyvärr sviktade kundunderlaget, kanske beroende på näthandel och kanske beroende på konkurrens från andra MC-firmor i Skåne. Nu ryktas det emellertid om att Probike Har tagit över MC Husets gamla lokaler och tänker öppna butik och verkstad i Malmö. Detta rykte har jag hört från flera olika håll. Någon påstår att det skall bli Harley Butik vilket antagligen är efterlängtat då bland annat av HOG Malmoe som inte varit knuten till någon Harleyhandlare sedan MC Huset blev av med HD försäljningen. Det finns många Harleyåkare i Malmö med omnejd och många som saknar en auktoriserad verkstad sedan BikeLine  blev av med sin auktorisering. Någon annan påstod att det enbart var BMW som Probike Malmö skulle sälja.

Vad gäller öppningstid så påstod någon 14/2 medan någon annan sa i mitten av Mars. Hur det blir med den saken får framtiden utvisa. Från säkra källor har jag från flera håll hört att man sett bilar med Probike dekaler parkerade utanför MC-husets gamla lokaler och folk som rört sig inne i butiken. Något är helt klart på gång frågan är bara vad. Jag återkommer med information så fort jag vet. Eller som tanten i skolbespisningen sa, den som ser får lever ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar