tisdag 11 mars 2014

Braaap.se Hojtidning i digital form.

Sveriges mest anrika hojtidning MC-Nytt kastade in handduken i slutet av förra året. Den lämnade ett tomrum och jag har känt att den på sätt och vis fattas mig. I alla fall tills jag blev tipsad om Braaap.se

Henning Svedberg som var chefredaktör på MC-Nytt tog saken i egna händer och startade upp sajten Braaap.se En motorcykelsajt med tydliga drag av webbtidning. Fokus ligger på korta nyhetsartiklar och lite längre infoartiklar och reportage. En populär avdelning är quizz-sidan. Här kan du som MC-nörd delta i alla möjliga och omöjliga frågesporter med MC-anknytning.
Henning Svedberg har bytt rollen som Chefredaktör mot att bli som han själv säger Braaapmeister.

En stor skillnad om man jämför en digital MC-tidning med en traditionell pappers dito är att här finns möjlighet till interaktivitet med läsarna. Alla nyheter, artiklar, reportage, mm finns det möjlighet att kommentera. Detta ger det hela en extra dimension som papperstidningarna saknar. Det finns också möjlighet att publicera både pocast (internetradio) och rörliga bilder. Två trevliga funktioner som papperstidningarna inte kan matcha. Jag tror absolut att Braaap.se kommer att bli en självklar mötesplats på nätet för landets motorcyklister. Henning Svedberg är noga med att poängtera att här skall finnas något för alla motorcyklister. Det skall vara kul och högt i tak men det gäller att behandla varandra med respekt.

Idén med sajten är att du som motorcyklist snabbt skall kunna skaffa dig en uppfattning om vad som händer och sker i MC-värden. Tanken är att all information och alla nyheter på Braaap.se skall vara gratis. Antalet besökare och registrerade användare ökar hela tiden och jag är helt övertygad om att Henning Svedberg har hittat en koncept som kommer att uppskattas av de flesta i hojsvängen oavsett om du åker grusmaskin, plastraket, touring eller customhoj. Redan nu kan du dessutom läsa en artikel författad av undertecknad och det kommer säkert att bli fler. Har du inte besökt Braaap.se ännu så är det hög tid att göra det nu. Jag är säker på att du hittar saker att läsa som kommer att roa just dig.

Välkommen att besöka Braaap.se din hojtidning i cyberrymden

Varför heter sajten Braaap kanske du undrar. Det heter den för det är just så det låter när man vrider lite extra på gasrullen och axar iväg. Fast allra "braaapigast" låter nog en 4-takts stånka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar