söndag 9 mars 2014

Målet gör att man låter bli ett och annat mål

Dagens kryptiska rubrik är inte så konstig som den kanske låter. Idag handlar det om en uppdatering av inlägget jag skrev den 8:e Januari.

Då handlade min blogg om något jag kallade lågbudgettrimmining. Om man som jag är som Karlsson på taket det vill säga en "lagom tjock man i sina bästa år" och med god marginal kvalar in i 100 klubben finns det mycket extra effekt i hojen att hämta genom att göra sig av med kroppsvikt.

Nog för att jag tillhör den sortens hojåkare som hellre plockar bort prylar från motorcykeln än hänger på en massa annat. Krasst sett så kan jag antagligen spara med vikt genom att gå ner ett antal kilo än att strippa hojen. Att det också kommer att ge hälsovinster är bara bonus. Det är bara att konstatera att jag uppfyller två av de tre F som betecknar en medelålders man. Fet Femtio och Frånskild. Hustrun har jag i behåll och har inga som helst planer på att ändra på det, femtio är inget man kan göra något åt. Dock lär det väl i och för sig lösa sig av sig själv om några år då man passerar 60 strecket. Att sluta vara fet är däremot helt möjligt, det handla mest om fokus och vilja.

Fet har jag varit från och till i nästa 30 år, det liksom smög sig på när jag slutade att idrotta på elitnivå. periodvis har jag bantat ner mig men det har alltid kommit tillbaka när man väl tyckt att det var dags att unna sig lite extra. Tyvärr är det ju så att det alltid är lättare att lägga på sig vikt än att göra sig av med dem. Jag tror att jag under mina 30 fetlagda år provat de flesta dieter och metoder man kan komma på och detta med ganska klent resultat. Nu har jag däremot bestämt mig för att det måste bli en ändring och att jag skall säga upp mitt medlemskap i 100 klubben. Sedan den 8 Januari när mitt nya liv började har jag tappat nästan 10 kilo vilket gått förvånansvärt lätt. Jag har i princip slutat att äta kolhydrater och det har varit effektivt samtidigt som sötsuget försvunnit.

Jag har ett jämnt blodsocker, blir aldrig vrålhungrig och är för det mesta på gott humör och sover bra om nätterna. I år lär det inte behövas några nya hojkläder. De gamla jag har skall sitta löst och ledigt i år. Är du nyfiken på hur jag äter så kan jag rekommendera ett besök på  "Kostdoktorns" hemsida. Där finns en bra guide till LCHF som det så fint kalla. Low Carb High Fat (lite kolhydrater och mycket fett)


LCHF för nybörjare

Det är inte så att jag på något vis försöker frälsa någon att göra som jag man har alltid rätt att göra sina egna val men för mig fungerar detta. Jag är så trött på att behöva svälta och gå om kring och vara hungrig för att gå ner i vikt. Det kostar så mycket tankekraft att stålsätta sig mot hungern och suget. Allt detta slipper jag genom att äta LCHF.
LCHF handlar inte om att vräka i sig kött som många tror utan att byta ut det mesta av kolhydraterna mot fett.

När blodsockret håller sig på en jämn nivå slipper man akuthunger och sötsug. I lördags var jag och handlade mig ett på nya Jeans. Dom var två storlekar mindre än de jag använde i julas. Nu vågar jag snart gå och prova hojkäderna och får jag bara dit den där jä...a drivremmen på Road Kingen så ska det ut och gasas med fladdrande kläder och budgettrimmad hoj :-)

5 kommentarer:

 1. Det har av någon anledning varit strul med möjligheten att skriva kommentarer på bloggen. Jag har tittat igenom mina inställningar och enligt dem skall bloggen vara öppen för komentarer. Gör gärna ett försök att lämna en kommentar så att jag kan se om det hela fungerar. Det är tråkigt när denna funktion strular.

  Jag hoppas att det skall fungera nu.

  //magnus

  SvaraRadera
 2. Nu gör jag en test till. Förra kommentaren skrevs som anonym i Firefox, nu provar jag med Explorer för att se om det också fungerar.

  //magnus

  SvaraRadera
 3. Nu testar vi att skriva kommentar från Google Chrome också Denna kommentaren skriver jag som Anonym utan att vara inloggad i Blogger. Jag hoppas att det skall fungera nu, jag gillar att få kommentarer av mina läsare

  //magnus

  SvaraRadera
 4. Jag testar jag också, så ser du att det funkar! =)
  /Petra

  SvaraRadera