lördag 15 mars 2014

Äntligen mc-butik i Malmö

Sedan MC-Huset lämnade in konkursansökan och stängde porten har rikets tredje stad stått utan MC-butik. Nu har Probike slagit upp portarna och tagit över MC-Husets verkstad och butikslokaler.

Så långt är allt väl och jag är mycket glad för att det åter finns någon som tror på möjligheten att sälja motorcyklar i Malmö. I går åkte jag ut till Probike för att se mig om och själv bilda mig en uppfattning om butiken. Mycket kändes bekant från MC-huset tiden Nisse i hojförsäljningen och Marcus som reservdelsman. Probike har själva gått ut och påstått att man i första hand skall vara BMW återförsäljare och att man endast skall ha ett mindre sortiment av Harley Davidson och Motor Guzzi som är Probikes två andra mc-märken.
Moto Guzzi California 

Nu hade förvisso inte hela BMW skyltningen kommit men som det såg ut nu hade BMW fått ca 1/3 av ytan och Harley 1/4 Resten upptogs av Moto Guzzi, Scooter och hojkläder. Av besökarna att döma så var det Harley avdelningen som var den del av butiken som lockade flest nyfikna. Det var dock några saker som förvånade mig. När man nu har nyöppning eller premiär på en hojbutik tycker jag det är anmärkningsvärt att man inte anstränger sig mer.
Flake och Frisco style stuk på nya Sportster

Jag som harleyägare hade fått en inbjudan i brevlådan. Denna inbjudan berättade i princip bara att butiken och verkstaden skulle öppna. Det saknades helt öppningserbjudande eller information om eventet. När man kom dit bjöds det på varmkorv och kaffe vilket var trevligt. På ett ställe inne i butiken fanns några udda MC-plagg i konstiga storlekar som avyttrades med 60% rabatt. På oljor, smörjmedel och Harley kläder lämnades 10% rabatt. Inga erbjudande som får Malmös hojåkare att gå man ur huse för att besöka Probike precis. Jag vet av erfarenhet att många av Malmös motorcyklister är svårflirtade och skeptiska.
Premiären var den dåliga annonseringen till trots ganska välbesökt

Skall Probike lyckas att få de lokala hojåkarnas förtroende och lojalitet måste de nog anstränga sig lite mer. En sak som ytterligare förvånade mig var att det inte fanns några märkesklubbar representerade. Varken BMW klubben, HOG Chapter Malmoe, Harley Davidson Club Sweden eller någon annan club fans på plats vilket jag tyckte var mycket märkligt. Betänker man att HOG Malmoe inte varit knuten till någon handlare sedan MC-Huset tappade H-D försäljningen för ett antal år sedan, tycker jag att det är konstigt att inte Probike tog chansen att involvera dem i sin verksamhet. Detta borde ju vara ett lysande tillfälle för Probike att skaffa sig en trogen och lojal kundkrets. Det samma gäller givet vis BMW klubben även om de inte är lika hårt knutna till handlarna som vad HOG är.
Fat Boy Special i vit pearl lack snyggare i verkligheten än på bilden.

Som jag skrev i början är jag är jätteglad att det öppnat MC-butik i Malmö igen, men skall Probike lyckas att bygga upp en stabil och lojal kundkrets får dom nog bjuda till lite mer än vad de gjorde på premiären. Kunder kommer inte automatiskt bara för att man säljer BMW och Harley Davidson. Jag önskar ändå Probike lycka till och hoppas innerligt att det kommer att hitta ett framgångsrikt koncept så att Malmö kan få ha MC-butik även i fortsättningen.

5 kommentarer:

 1. Hej Peter här som tidigare var delägare på MC-huset.Först vill jag säga att det är fantastiskt kul att en hel del av vår duktiga personal fick arbete igen med det som dom älskar mest.Som jag förstår det så flyttades öppningsdatum fram i sista sekunden så därför blev det kanske lite tunnt med planeringen,men,BMW-klubben var på plats på Söndagen och Krisse(DOB)från Hdcs var på plats en stund på Lördagen.Malmoe chapter för inom kort besök av Nisse för att prata om samarbete så ett samarbeta är nog på gång.Dom stora öppet hus däremot som MC-Huset hade är der nog slut med.Öppet hus 2007 så sålde vi nästa 80hojar och tillbehör för 2,2miljoner(PÅ EN HELG).Sammantaget så önskar dom gamla ägarna lycka till och Olof Jardenberg ger nog tummen upp i sin himmel.

  SvaraRadera
 2. Peter. Tack för uppdateringen. Nu håller vi tummarna att allt skall funka bra, det verkar ju som om det går på rätt håll. Det har varit ett svart hål i MC Malmö sedan ni tvingades stänga ner MC Huset. Ha en trevlig söndag!

  //magnsu

  SvaraRadera
 3. http://www.fz.se/bloggar/fotograf-manuel-ek/20140314/pa-oppet-hus-i-nyoppnad-mc-butik-probike

  Slänger in en länk till mitt korta inlägg med bilder från öppningen.

  SvaraRadera
 4. Om man bortser från de två du nämnde, som verkligen vet vad som menas med kundservice, så är ju inte de övriga som återanställdes de vassaste knivarna i lådan.
  Trist att Probike förblindades av dessa slöa knivarnas eviga munläder och falska leenden.
  Men som sagt, vi har ju två evigt lysande stjärnor där att glädjas åt när vi kommer på besök med våra hojar.

  SvaraRadera
 5. Manuel! Tack för att du delade med dig av länken och dina fina bilder!

  //Magnus

  SvaraRadera