söndag 25 maj 2014

Vad är det som styr bensinpriset?

Fler kurvor och gratis bensins skrev en av mina kamrater i sitt politiska manifest. Tyvärr tror jag att vi alla kan inse att detta är ett politiskt önsketänkande som aldrig kommer att vinna gehör.

Inget kommer någonsin att bli gratis och inte kommer någon politiker att konsekvent försöka ge landets motorcyklister några fördelar. Det jag däremot funderar över är varför det alltid är så att bensinpriserna slår nya rekord under den period som vi traditionellt kallar "industrisemestern" De som försöker att analysera och tolka framtiden påstår att sommarens priser kommer att hamna över 15kr litern. Att krossa 15 kronors vallen är nytt rekord när det gäller statistik för bensinpriset. Det påstås att vi i Sverige har fri prissättning och att det inte är tillåtet med kartellbildning, detta verkar inte gälla bensinpriset.

Skillnaden i pris är aldrig mer än några ören mellan landets olika bensinbolag. Jag vet att skatter och avgifter utgör största delen av bensinpriset och att dessa avgifter utgör en procentuell del av bensinpriset. Ändå tycker jag att det är förvånande att konkurrensen inte påverkar priset i konsumentledet. Vore prissättningen fri utan överenskommelser bensinbolagen emellan borde priskrigen varit vanligare. Nu ser tyvärr inte verkligheten ut så och frågan är om vi motorcyklister kan föra något åt de. Vi sitter fast i något slags moment 22. Vi står i beroendeställning till bensinbolagens prissättning som vi inte har någon möjlighet att påverka.

Hade de så kallade marknadsekonomiska lagarna fungerat hade prissättningen varit annorlunda och vi hade fått fler mil för pengarna. Tur att motorcyklar är förhållandevis bensinsnåla. Ida är det mors dag. ta med mamma på en mc-tur och glöm inte bort att uppfylla din demokratiska plikt att rösta i EU-valet. Det är din framtid det handlar om glöm inte bort att tänka efter före. Ditt val kan få större betydelse än vad du tror. Att låta bli att rösta är som att lägga en röst på den ideologi eller det politiska parti du inte vill skall få någon makt. För övrigt ser det ut att bli fint åkväder. När du utfört din demokratiska plikt kan du med gott samvete rulla ut hojen ur garaget och ta dig en tur. Gasa Lugnt

1 kommentar:

  1. Personligen tycker jag det kan vara stora diffar i bensinpriset, brukar själv tanka mest på Ok/Q8 men har sätt att det kan skilja 30 öre per liter ex har Preem haft tillfälligt bra prissättning. Bränsleförbrukning på hoj billig..Njaee håller inte med där, min hoj drar allt från 0,45 till 1,2 liter vid hård bankörning. Men nu finns det bilar t om på bensin som drar mindre än de flesta nytillverkade mc. Mc tillverkarna har inte brytt sig nämvärt att få ner bränselförbrukningen alls, om det inte rör sig om några lätta modeller upp till 250 cc från Honda/Suzuki. Det skall väl isåfall vara BMW:s erkänt snåla Twin i 800 cc modellerna.

    Bränsleförbrukningen borde med utvecklingen på mc sidan varit betydligt lägre i förhållande till vikt, aerodynamik. Klart att det är hög trimgrad som bidrar och små motorer då även en del av bränsle går åt till att kyla motor, men ändå.

    SvaraRadera