fredag 20 juni 2014

Glad Midsommar och låt hojen stå!

Midsommar är vår största icke kristna helgdag även om kyrkan försökt lägga beslag på den genom att påstå att vi firar midsommar till minne av Johannes Döparens födelse. 

Det kan man tro på om man vill. Midsommar som företeelse har betydligt äldre anor än så. Sommarsolståndet har varit en viktig del i de flesta kulturer. Oavsett så se till att ta tillfället i akt och fira med släkt eller vänner. Det är ett bra tillfälle att få umgås med de människor du tycker om. Om du nu tar en och annan snaps och någon öl till sillen så låt hojen stå. Du skall inte heller låna ut den till en berusad kompis som infyllan och villan får för sig att det borde vara spännande att prova att köra motorcykel. För det flesta av oss låter detta som ett helt otroligt senario. Tyvärr är det inte så otroligt som man skulle kunna tro, det händer tyvärr varje midsommar. 

Ha en helt underbar Midsommarafton. Njut av god mat och dryck och goda vänners lag. Dansa och sjung lek och var glad men låt hojen stå så hörs vi på andra sidan Midsommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar