torsdag 11 juli 2013

En galning kommer sällan ensam

En tur till Hölö då några Kamikaze piloter visar sin dödslängtan och jag fick hjärtat i halsgropen


Vid lunchtid gav vi oss iväg för att åka till Hölö för att titta på en soffa. Ett kanske konstigt ändamål för en hojtur, men ibland får man förena nytta med nöje. Från Nyköping körde vi ut på Studsviksvägen eller 219 som den egentligen heter. Vid Sjösa hamnade vi bakom en traktor och en Volvo 745 med en gammal SMV husvagn. Gubben i den stora Fordtraktorn hade stora fina backspeglar som han inte var så intresserad av att titta i. 

Gubben i 745:an hade inga husvagnsspeglar så han hade ingen flukt bakåt alls. Snabbt fylldes det på med bilar bakom oss. I det här läget blir man osäker som hojåkare. Man kan inte riktigt lita vare sig på de som är framför eller bakom. Traktorföraren verkade inte ta någon som helst notis om att kön bakom honom blev längre och längre. Kön sniglade fram i 45 vilket känns lite småtråkigt på en fin hojväg som är 80 skyltad. Efter en och en halv mil strax före Svärdsklova körde h in på en parkeringsficka och släpte förbi kön. Det var en lång fin raka så vi passade på att köra om 745:an med SMV vagnen. Nu kunde vi sträcka ut och åkingen blev behaglig. Vi passerade fler fält med lin som stod i full blom. 

En vacker syn som vore åkrarna förvandlade till kornblå sjöar. 219 är en fin hojväg med varierande åkning Skog och ängar och allt emellanåt kan man skymta saltsjön. Strax efter Trosa svängde vi av på väg 218 mot Södertälje. Strax före Avfarten till Tullgarn Slott såg jag något i backspegeln närma sig i hög fart.

Vägen var 80 skyltad och jag och hustrun höll kanske 85. I en nerförsbacke med heldragen linje och skymd sikt strax före en korsning väljer dessa tre idioter på två streetfighters och en supermotard att köra om. När den första passerat blinkar han höger varvid bilen i korsningen börjar att köra. Fan nu smäller det hann jag tänka. Dessbättre ser bilisten att de två andra idioterna som också kommer farande i 150km/h inte blinkar så han trampar på bromsen och räddar antagligen livet på sig själv och dessa tre Kamikaze piloter. Det var oerhörd tur för dessa tre motorcyklister att bilisten var både uppmärksam och kvicktänkt annars kunde det i värsta fall ha kostat fyra människor livet. Folk som kör motorcykel på det viset är en skam för hojåkarkollektivet. Efter att vi besökt möbelaffären vi skulle titta på körde vi gamla E4:an tillbaka till Nyköping. Med tanke på hur krokig och smal den är är det svårt att förstå att detta en gång i tiden varit en Europaväg. Hemma igen var det dags att stoppa lite mat i magen innan vi åkte på Speedway. Griparna hade hemmamatch mot Örnarna det var hårt och jämnt och slutade till slut med vinst för Örnarna med 1 poäng.
en sekund innan gripförarna kraschar

Griparna borde ha vunnit och hade antagligen gjort det ifall två gripförare undvikit att kollidera med varandra i fjärde heatet med ett brutet nyckelben och urledhoppade fingrar som resultat. Nu fick griparna åka 2 heat med bara en man och det var där de gav bort segern till Örnarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar