söndag 7 juli 2013

Äntligen semester

Redan i går eftermiddag var man packad. Inte jag och inte av alkohol utan hojarna var klara för avfärd. Det är alltid en speciell känsla när det är dags för semesterturen. Upplevelsen är en helt annan än när man kör en tur en vanlig kväll eller helg.

Det är som om man ser vägar och omgivningar med andra ögon när man semesteråker. Kanske är det så att just ledigheten och avsaknanden av måsten gör att man tar det lugnare och faktiskt tar sig tid att titta hur det ser ut runt omkring vägarna man åker på. Årets semestertur fick en bra start första etappen blev tvärs över skåne. Strax utanför Vallarum sammanstrålade vi med min svåger som tog med oss på en runda i nordöstra skåne.


Kurviga småvägar i kuperad terräng. Som vanligt blir man lika förvånad över att det finns folk som påstår att Skåne är platt som en pannkaka. För oss som åker hoj är Skåne ett fantastiskt landskap massor med småväg och det är asfalt nästan över allt.

Har du aldrig åkt hoj i skåne rekommenderar jag ett besök. Trots Skånes fantastiska hojvägar kommer vår semestertur att fortsätta upp på småvägar genom Småland, Östergötland och Södermanland för att slutligen landa i Nyköping. Det finns fortfarande många platser att besöka och det finns ännu många vägar att åka. Några av dem skall jag köra idag.

Ha en skön söndag och ta en tur i det vackra söndagsvädret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar