fredag 5 juli 2013

LMD blev räddningen inför långturen

Idag var jag och hustrun ute hos Micke på LMD cycles i Vollsjö och gjorde service på våra hojar. Micke är en god vän som jag haft förmånen att känna i minst 30 år. Först som musiker och medmusikant. Idag som hojmek och mekanisk guru.
Min mekaniska guru i egen hög person

Att ha honom i vänkretsen är en bonus. Att både jag och hustrun åker Harley nu för tiden är mycket beroende på honom. Inte så att han på något vis dissar dom som åker andra märken. Han skruvar alla slags hojar. Men han är och förblir i grund och botten Harleyspecialist. Det Micke inte vet och kan om Harley är knappt värt att veta och det finns säkert dom som skulle kalla honom Harleynörd. Nästan varje gång man träffar honom berättar han de mesta fantastiska saker om teknik mekanik och specialtrick för att lösa allehanda problem. Han gillar att prata och delar gärna med sig av sina erfarenheter. Instruerar med bravur gör han också. Han är nämligen pedagog. Under terminstid jobbar han som Fordonslärare på Agnesfridsgymnasiet i Malmö.

LMD som hans firma heter driver han på kvällar och helger. Idén är lika självklar som genialisk. Han har öppet måndag till fredag 17-21 samt lördagar 10-14. Firman är öppen när hojåkarna är lediga vilket visat sig vara en bra idé. Firman har funnits sedan 1997 på ett par olika platser i Skåne. Först i Lövestad och sedan i Vallarum och sedan första december förra året mitt på Torget i Vollsjö. I verkstan är det fullt upp så det rullar på bra. Här på gården bakom butiken rullade jag och hustrun in tillsammans med min gode vän och kamrat Patrik. Det var servicedags för honom också.
Lotta byter olja i transen på sin Softail Springer

Det gick smidigt och bra att serva hojarna och det känns alltid bra att veta att hojen mår gott med fin olja i både motor, växellåda och trans när man skall ut på långtur. Att kunna låna in sig i en riktig verkstad där det finns mc-lyft och alla tänkbara verktyg och där det dessutom finns en mekanisk guru att fråga är en fantastisk tillgång. Micke kan man fråga om allt från vätskemängder till ringtryck och avstånd på elektroden på tändstiften. Allt hasplar han ur sig som ett rinnande vatten. Det känns dessutom bra att veta att det finns hjälp att få om något skulle strula. Jag är mycket glad att ha Micke som vän det är en fantastisk förmån. Har du vägarna förbi så titta in i hans affär och kolla runt i hans butik där finns det mesta från begagnade mc-prylar, gamla Harleydelar i orginalförpackning, nya tillbehör från Custom Crome och Küriakin. T-shirts, muggar, skjortor och mycket mycket mer.
En gammal Shovel chopper till salu bland alla andra prylar

Väl inne i affären bjuder dom på en kopp kaffe ifall du blir fikasugen. Passa gärna på att köpa något så blir dom ännu gladare för besöket och du hjälper du till att hålla inte bara LMD utan hela Vollsjö vid liv. Vollsjö har under många år varit en avfolkningsbyggd utan tro på framtiden. Sedan Micke flyttade LMD till gamla järnhandeln så har det börjat hända saker i byn. Det verkar som om framtidstron börjat spira. Jag och Lotta körde hem tidigare innan Patrik var klar med sin hoj. Både han och Micke gillar att prata och då kan det ta tid. Har dom inte pratat färdigt så pratar dom väl än.

Ha en underbar fredag och gasa lugnt.

1 kommentar: