onsdag 22 januari 2014

Ibland låter hojsnacket som rena Grekiskan

Ofta närman träffar på andra hojåkare blir det tekniksnack. Man kanske berättar om sin egen hoj eller diskuterar smarta tekniska lösningar på nya Hondan. Då händer det ibland att någon ännu mer inbiten motorcyklist börjar att slänga sig med en massa begrepp man inte begriper.

Kanske står man där och håller god min och försöker göra sken av att man har full koll och förstår precis vad han / hon menar. Innan jag bänkade min hoj bytte jag bort "CV-fuggen" mot en "Mikuni Flatslide 45:a" som jag monterade ett "dynojetkitt"  i innan det var dags för bänkkörningen. Sådär kan det låta och för många är det säkert helt självklart medan andra bara står frågande och undrar vad sjutton han snackar om.
Bilden lånad av Bike Line i Malmö

Samma sak kan det vara om man läser teknikspalten i någon mc-tidning. Där undrar frågeställaren kanske vilken "kam" han skall ha när han "portat topparna" och vilken tändmodul som är att föredra när han kör med ett "singel fire" system. Likadant här för några helt självklart men för andra helt obegripligt. Men var lugn det finns råd och lärdom att inhämta.

En av dom bästa kunskapskällorna när det gäller tekniskt nörderi för hojåkare är tidningen Allt om MC:s Tekniklexikon som du hittar på deras hemsida. Det är ett levande lexikon av hojåkare och för hojåkare. Det uppdateras kontinuerligt och hur du förslag på nya uppslagsord är det bara att maila redaktionen. I detta lexikon hittar du de vanligaste och viktigaste tekniska termerna. Skulle du inte förstå är det bara att googla vidare. Lycka till och välkommen till tekniknördarnas värld!

Allt om MC:s Tekniklexikon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar