fredag 28 mars 2014

Vattentätt på fötterna

Någon påstod att huvudsaken för att slippa frysa är varma fötter. Hur det är med den saken vet jag inte riktigt. Hur det än är så är det skönt att slippa vara blöt om fötterna när man åker hoj.

Den enklaste lösningen vore givet vis att köra i gummistövlar fast de har antagligen ingen högre skyddsfaktor. Många moderna mc-stövlar har inbyggda gortexmembran och det fungerar bra.

Men om favoritstövlarna saknar detta hightech maerial hur gör man då. Är man riktigt oldschool tar man en plastkasse på varje fot innan man tar på stövlarna. Då har vi fått ett vattentätt hölje mellan stövlarna och strumporna.

Annars kan man använda läderfett gärna med bivax. Se till att dina stövlar är riktigt torra när du smörjer in dem Dra på ett ganska rikligt lager.

Sätt ett extra tjokt lager på alla sömmar. Sedan tar du en hårtork och värmer på sömmarna. Då suger tråd åt sig av fettet och sväller, då blir sömmarna täta.

Värm sedan försiktigt på hela stöveln så att lädret suger åt sig av fettet. Låt stövlarna stå någon timma så att fettet torkar in. Nu är det bara att putsa fram glansen med en skoborste så har du stövlar som är blanka och fina samtidigt som de också klarar en hel del regn.

1 kommentar:

  1. perfect lösning, använd genom årtionden av hojåkare…..funkar hur bra som helst…
    ….sen jag fick ett par S.W.A.T.-boot's av en god vän som är numera pensionerad polis i Houston,Tx (dom har dessa som tjänsts-skor) så har jag klarat mej torrskodd
    …dom är vattentäta, lätta "andas" så fötterna mår bra….
    här följer en länk:
    http://www.originalswat.com/us_en/products/by-feature.html

    //albin

    SvaraRadera