söndag 13 april 2014

Igår och i förrgår verkar det varit många som plockat ut hojarna

Det verkar som om vi haft årets första stora åkhelg. Från många håll har jag fått indikationer på att hojar plockats ut ur garagen och fått lägga några mil på trippmätaren.

Både igår och idag har det varit vår i luften även om det varit lite blåsigt, i alla fall i Sydsverige. Jag har sett att många av mina facebookvänner har varit ute och luftat sina ögonstenar. Skåningarna har i och för sig varit igång ett tag men nu har man fått glada meddelanden från motorcyklister som begått premiär för i år. Det börjar dyka upp bilder både från traditionella mc-fik och andra vattenhål.
Min kamrat Gunnar från Väster Haninge var på Rosenhill för att fika och kolla in hojar 

Det är alltid något speciellt med årets första tur. Man känner sig lite som en kalv på grönbete. Lite ovant och osäkert i början innan åkkänslan infinner sig och man börjar att slappna av. Efter hand som turen fortgår känner man hur det där välbekanta leendet sprider sig i ansiktet, hur mungiporna närmar sig öronsnibbarna. Man känner hur leklusten vaknat till liv och man får bekräftelse på hur mycket man saknat att köra motorcykel.
Har man känsliga fingrar finns det handskar med inbyggd elvärme

Att man sedan blir lite kall om fingrar och tår är sådana smällar man får ta. Man kan alltid passa på att stanna till vid fiket och värma sig med en kopp kaffe innan man gränslar sadeln och åker vidare. Tittar vi på väderleksrapporten så ser det ljust ut inför påskhelgen Det ser ut som om det blir åkväder långt upp i landet.

Förhoppningsvis får jag tillbaka min Road King från verkstan så att jag kan få lägga några mil på hennes mätare under påskhelgen. Det är visserligen inget fel på att åka Sportster men min blå Road King saknas mig. För egen del blev det inget mc-åka igår. Jag och hustrun tog en bussresa till Tyskland för att fylla på förråden med sådant som inte lämpar sig så bra i trafiken. I Danmark mellan Köpenhamn och Rødby var det ganska många hojar ute och körde så säsongen verkar ha kommit igång i vårt grannland också. I Påsk då skall det förhoppningsvis bli åka av för vår del så det är nog bäst att vi behåller korkarna på, på det som inhandlades igår. Ha en trevlig påskvecka. Gasa lugnt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar