söndag 17 augusti 2014

Att ta till när regnet faller ner

Igår slog höstrusket till i sydvästra Skåne. Det regnade nästan hela dagen och jag hade faktiskt ingen större lust att blöta ner vare sig mig eller någon av motorcyklarna. Ibland är regnkörning däremot oundvikligt. Inte det behagligaste åkvädret men det funkar med rätt grejer.

Om du inte åker runt i ett Gortex ställ så har du säkert ett regnställ med dig i alla fall om du är på långtur. Det är bra att dra på sig när det kommer en skur, då slipper man bli blöt och frysa. Men, för som vanligt finns det givet vis ett men. Detta men gäller oavsett om du åker i Gortex kläder eller om du har ett separat regnställ du kränger på dig när de mörka molnen tornar upp sig. Det handlar om händer och fötter.

Där täcker ju inte regnstället och man blir snabbt både blöt och kall om både händer och fötter. Fryser man om händerna är man ingen bra mc-förare.Visst det finns handskar och mc-stövlar med Gortex membran men har man inte det så blir man oundvikligen snabbt både blöt och kall. Dessbättre finns det ingen anledning till vare sig oro eller panik. Det går att lösa med både billiga och enkla medel. Tillsammans med ditt regnställ skall du packa ner två systembolagspåsar i plast och ett par vinyl eller kirurghandskar.

Ta systembolagspåsen utanpå strumporna och stick ner fot, strumpa och påse i stövlarna på händerna tar du på dig kirurghandskarna innan du drar på dig dina mc-handskar.

Visst både handskar och stövlar blir blöta men händer och fötter håller sig torra och du slipper att frysa. Jag vet att det finns regnöverdrag både till stövlar och handskar och det funkar säkert, det är bara de att jag tycker att dessa ofta är lite klumpiga och försämrar möjligheten att hantera hojen. Det är såklart min subjektiva uppfattning och gillar du att använda dylika tingestar så fortsätt med det. När det ändå handlar om regn så är det en sak jag funderat över många gånger. I hojannonser ser man ibland att det står: Aldrig körd i regn. Ett i mina ögon märkligt försäljningsargument. Tål inte hojen vatten och hur gör man i så fall när det är dags att tvätta. Väder har vi alltid och regn är också väder även om det inte är lika trivsamt att åka i som en lagom varm sommardag.

Är du sugen på en stunds förströelse rekommenderas expressens bildtest om berömd filmmotorcyklar.  Klicka här för att komma till expressen  Hur det gick för mig? Jo jag hade alla rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar