onsdag 20 augusti 2014

Västerås tar ett steg i rätt riktning

Västerås har av SMC Sveriges Motorcyklister tilldelats priset rätt tänkt. Västerås får priser för att de är pionjärer när det gäller att planera trafikmiljön för alla trafikanter. Hatten av och vi bugar och bockar för "Gurkstan"

Västerås har som första och enda kommun medvetet tagit hänsyn till och inkluderat motorcyklar och motorcyklister i sin trafikplan. Västerås har tagit hänsyn till att det finns motorcyklar på stadens gator när man planerat parkeringar och tagit beslut som rör trafiksäkerheten.

De finurliga i detta var att Västerås valde att använda SMC som remissinstans och sedan tog hänsyn till vad SMC svarade. På grund av detta Delar SMC ut priset till Västerås idag. Förutom parkering och allmän trafiksäkerhet har Västerås även tittat på hur man för motorcyklisterna på smidigast sätt skall lösa lagning och omläggning av vägbeläggning.

Man har även tittat över utformning av skyltning och utformningen av trafikmiljön vilket även inkluderar mc-parkeringar. Jag gratulerar Västerås till priset och håller tummarna för att fler kommuner kommer att följa Västerås goda exempel. För visst är det så att varje kommun som månar om sina medborgare också vill vara en stad som är vänlig mot motorcyklister.

Blir du nyfiken och vill läsa mer så klicka på länken till SMC här

Tänk på att det är val i höst och kanske är viktigt att fundera över på vem man skall lägga sin röst. Ur hojåkarperspektiv kanske inte de politiska partier som förespråkar populistiska quick-fix som är det lämpligaste partierna att lägga sin röst på. I alla fall om man på sikt skall få en bättre trafikmiljö där man månar om alla medtrafikanter.

Kom att tänka på en sak till. Brukar du följa min blogg och tycker om att läsa det jag skriver. Surfa gärna in på min Facebooksida och klicka på "gilla" knappen så får du alla mina bloggupdateringar direkt i ditt facebookflöde. Smidigt va?  ;-)

I Huvudet på Hojåkarens Facebooksida

Ett litet tillägg. Det finns ett litet klipp om detta på Tvärsnytt SVT Play. 3 min 20 sekunder in i nyhetssändningen. Klicka på länken

http://www.svtplay.se/video/2254762/tvarsnytt/19-8-18-10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar