söndag 6 april 2014

Påsktraditoner för folk med bensin i blodet

Det är mycket i vår värld som förändras men det finns ett och annat event som biter sig fast. Men som någon sa. Det finns ingen anledning att ändra ett vinnande koncept.

Fordonshobbyn är starkt förankrad i den svenska folksjälen. Det är kanske just därför som vi i Sverige har mycket generösa regler när det gäller både veteranfordon, ombyggen och hemmabyggen. Vi har många starka föreningar som hjälpt till att föra hobbyfordonsentusiasternas talan.

SMC. Klubb MC-Veteranerna. Motorhistoriska riksförbundet. SFRO ( Sveriges Fordonsbyggares Riks Organisation ) m,fl. De har i jämförelse med många andra länders organisationer lyckats väl. Att så är fallet kan man som motornörd konstatera ifall man far till Jönköping i påskhelgen.

För 44:e året i rad arrangeras Bilsport Preformance & Custom Motor Show på Elima mässan. Förra påsken lockade denna utställning 80 000 besökare till Jönköping och arrangörerna räknar med minst lika många besökare i år. Utställningen håller öppet hela påskhelgen med start på Långredagen klockan 10.00-18.00 Samma tider gäller påskafton och påskdagen. På annandagen stänger utställningen klockan 16.00

Har du inget inplanerat i påsk är det kanske läge att ta en tur till Jönköping för ett besök på Elmia. Gillar du entusiastfordon och custombyggen i synnerhet brukar man kunna hitta massor med spännande saker att titta på. Om inte annat så är det kul att komma dit och titta på folk Raceputtar i färgglada skinställ. Raggare med Elvisfrilla och Jeansjacka.

Rockabillyraggare med pompadour frisyrer och Dickes jackor. Hardcore Bikers med västar med plånboken fastkedjade i brallorna. Hipsterbikers i Jeans och flanellskjortor och truckerkepsar med platt skärm. Kostymklädda Maeratiägare, vanliga gubbar i Harley Davidson jackor och mycket mycket mer. Kort sagt alla de sorter. Folk och fordon i mängd. Hade du inget inbokat i påsk har du fått ett tips nu. En sak till. Påsken ligger sent i år det kommer antagligen innebära att mycket folk kommer dit på motorcykel. Parkeringen kan bli lika intressant som utställningen.

Mer info hittar du på länken här. Bilsport Preformance & Custom Show

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar