tisdag 2 juni 2015

Att köra med insidan inget nytt under solen.

Jag har ofta skrivit om att man som motorcyklist måste tänka efter före för att få bästa ods för att klara sig helskinnad i trafiken. Många kampanjer har genomförts och spaltkilometer har skrivits kring säkerhetstänk och riskmedvetenhet. Det jag funderar över idag är frågeställningen varför inget mer har hänt eller varför utvecklingen går så långsamt.

I dagens lilla videoklipp kan vi se Peter Fonda och Evil Knievel prata om mc-säkerhet och riskmedvetenhet. Följande filmsekvenser visar på hur man som motorcyklist skall tänka och vilka faror man som hojåkare kan undvika genom rätt tänk och att ligga steget före.

Jag är ganska säker på att du kommer att le igenkännande och dessutom inse att det som sägs på filmen fortfarande gäller trots att den har mer än 40 år på nacken. De flesta sanningar håller än när det gäller säkerhetstänk och motorcyklar. Som vanligt kan jag konstatera att det bästa vi kan göra för att öka vår säkerhet och minska riskerna för oss som åker på två hjul är att utbilda bilisterna. Någon gång kanske det kan gå in i skallen på dem att för att de skall se några motorcyklar måste de lära sig att titta efter dem.


Ha De kalas och Gasa Lugnt