tisdag 9 juni 2015

Åksäsongen som inte riktigt vill komma igång

Idag är min uppmaning. Ut och gasa så det blir lite ordning på vädret. Jag saknar den globala uppvärmingen som det skrivits så mycket om. Regn blåst och tio plus är inget väder som direkt inbjuder till att åka hoj i.

Även om det blivit en och annan tur så känns det ändå inte som om säsongen tagit riktig fart. Visst jag har varit upptagen med en massa annat. Denna våren har jag haft lite prio på sommarstugan vilket inkräktat en del på hojåkandet men vädret har ändå varit en bidragande orsak. Under hela maj månad har det ju kommit kopiösa mängder regn över nästan hela landet. Inte heller den vädertyp man som motorcyklist längtar efter.

Som jag skrev i ingressen jag saknar den globala uppvärmningen och undrar vart den tog vägen? Lite skämt och lite allvar visst fattar jag också att den kalla våren faktisk kan vara ett resultat av just global uppvärmning. I den diskussionen hörs det ibland från miljöivrarna att man skall sätta stopp eller försvåra för oss som har så kallade hobbyfordon. Med tanke på hur lite svenskregistrerade motorcyklar rullar per säsong så är miljöpåverkan ytterst marginell. Skall vi minska den svenska fordonsparkens påverkan på vår miljö och i förlängningen den globala uppvärmningen finns det antagligen betydligt effektivare åtgärder att vidta än att just försvåra för landets hojåkare.

Jag menar således att du kan ut och gasa med gott samvete så fort åkvädret kommer tillbaka. Nu får vi tillsammans hålla tummarna för att värmen skall komma tillbaka. Håll med om att det är betydligt trevligare att åka hoj när det är fint väder även om en tur i ett endurospår en regnig aprildag också kan ha sin charm. Ut och dansa soldansen eller gör vad du kan för att värmen skall komma tillbaka. Nu gör vi vårt bästa så kanske vi kan få lägga ytterligare några härliga mil på trippmätaren.

Gasa Lugnt