torsdag 14 mars 2013

Åk till Sörmland i sommar

Nu börjar det bli dags att planera sommarens hojturer. Det finns fortfarande många vägar som ännu inte är åkta och det finns ännu platser man inte har besökt. Som hojåkarland är Sverige fantastiskt. Det finns massor med småvägar att åka krokiga och kuperade precis som man vill ha det. Vägen är ju visserligen viktig för upplevelsen men man vill ju också ha ett mål att åka till. Dagens mål är något som utvecklats till en institution och ett måste i sommar Sverige.

Veteranbilsträffarna på hamnplanen i Nyköping. Dessa träffar arrangeras av Nyköpings Automobilsällskap och hålls varje Onsdag från slutet av Maj till slutet av augusti. Veteranbilar kan det vara något för en hojåkare? Det kan de absolut vara men skulle man inte vara så intresserad av gamla Pontiacs, Morrisar och Folkvagnar så finns det annat att kolla på.

Cykelvägen längs hamnen har utvecklats till spontanträff för motocyklister. Här står det många hundra motorcyklar parkerade varje onsdag. Hit kommer allt i från choppers till super motard hojar. På andra sidan gatan samlas Rockabilly raggarna med sina Ratrods och taksänkta Hudson limpor. Ibland dyker det upp en massa medlemmar från Corvette klubben. Vid dansrotundan brukar det ställas upp ett stort antal Amerikanare i varierande ålder och skick. Förutom bilar och motorcyklar så finns ju folklivet. Veteranbilsträffarna drar massor med människor till hamnen. Det är folkfest varje onsdag.

Är man sugen på glass finns café Aktersnurran med sina hembakade rån och Glassbussen med sin egentillverkade glass. Vill man äta mat finns flera ställen att välja på Hamnmagasinet, Lotsen eller Rökeriet för att bara nämna några. Vill du stanna kvar över natten finns både hotell och vandrarhem ett stenkast från hamnen. När man väl är på plats i Sörmland så finns det massor med vackra vägar att åka och fantastiska ställen att besöka men mer om detta en annan dag.

Automobilsällskapet Nyköping

1 kommentar:

  1. tack för tipset, sitter just och skriver upp lite tips på utflykter med triken.
    det ska bli en härlig sommar!

    SvaraRadera