tisdag 14 januari 2014

Har du startat planeringen av hojsommaren?

Nu börjar eventen att dyka upp och kanske börjar det bli dags att planera in i alla fall några träffar eller resmål. Behöver man boka plats på färjor campingar och hotell i samband med populära evenemang gäller det att vara ute i god tid.

Ett bra hjälpmedel i planeringen brukar vara SMC boken som dyker upp i samband med att du betalar medlemsavgiften. SMC  boken brukar trilla in i lådan februari. Men det går givet vis att börja att plnera redan nu. För en del motorcyklister finns det träffar eller platser som är måsten. Hos många av mina Harley kamrater är Super Rallyt just ett sådant måste.

Det turnerar runt i Europas alla hörn och har flera gånger varit i Sverige. Senast var det på Ljungbyhed i Skåne. 2014 kommer Super Rallyt att hållas i Tallin i Estland. I år är det också 40-års jubileum vilket bådar för att evenemanget skall bli något alldeles extra.Är man inte så hardcore att man skall rulla på hjulen hela vägen kan man ta färja från Stockholm annars får man ju runda bottenviken och köra genom helan Finland och sedan via St Petersburg ta sig till Estland. Då får man så klart några hundra mil på mätaren för den som tycker att långtouring är viktigt. Tar man båte behöver det inte bli så mycket åka i alla fall i Estland, fast det avgör man ju så klart själv. Super Rallyts basecamp lär ligga 650 meter från färjeterminalen. Blir du nyfiken och vill veta mer är det bara att surfa in på Super Rallyts hemsida som du hittar på länken nedan.

Super Rally 2014

På sidan kan man också hitta ett trevligt bildspel av samlade bilder från tidigare superrallyn. Man behöver inte vara harleynörd för att titta, det är en trevlig samling träffbilder oavsett vad man åker.

Super Rallyn genom åren bildspel

Själv har jag inte bestämt mig en men vem vet kanske blir det en tur till tallin i juni. Ha det kalas och gasa lugnt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar