tisdag 23 september 2014

Konsten att ha torrt på fötterna

Såhär på höstkanten finns det en ökad risk att man skall råka ut för en eller annan regnskur. Om man inte råkar ha ett par stövlar med gortex membran så finns det inga garantier att man håller vätan ut. Våta fötter blir också kalla men det finns trick för att undvika detta.

Det enklaste är givet vis att dra ett par plastpåsar över fötterna innan stoppar ner fossingarna i stövlarna. Den kanske lite omständigare men snyggar varianten kallas skovård.

Inhandla en burk läderfett helst utan silikon och gärna med bivax. Stryk på ett lager på dina stövlar. Stryk på ett extra tjockt lager på alla sömmar på bootsen.

Nu är det dags att ta fram hårtorken. Värm försiktigt så att Fettet på sömmarna smälter och blir varmt. Värmen gör att tråden som stövlarna är sydda med suger åt sig av fettet och hålet runt tråden tätnar. Detta är en lika enkel som genial lösning. Låt sedan stövlarna stå så att fettet torkar in.

Om du sedan vill ha blanka boots så kan du putsa och polera med vanlig skokräm. Lägg på ett tunt lager skokräm och låt stövlarna stå någon timma tills all alkohol i skokrämen dunstat bort.

Nu är det bara att polera upp till önskad glans.

Ha det underbart och Gasa Lugnt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar