torsdag 10 januari 2013

Så kom vintervädret tillbaka



Här nere i södra Sverige är MC säsongen lång och vi är bortskämda med att kunna köra nästan hela året. Ändå är det många ( även icke hojåkare ) som gnäller över den lilla vinter vi har. Så fort det kommer plus grader börjar dom att säga. Nu har våren kommit.

Våren kom enligt många den 23/12 2012 då regnade nämligen snön bort. Det blev ingen vit Jul vare sig vad gällde snöväder eller alkohol. Idag kom bakslaget. minusgrader blåst och snöyra. Det var många som glömde bort att februari brukar vara den kallaste månaden och vi är inte ens där än.

I skrivande stund känns hojsäsongen avlägsen även om man vet att den kommer. Lusten att gå ner i garaget och puts och polera har inte infunnit sig ännu, har inte ens lust att gå ner och serva hojarna fast jag borde. Tanken var att vi skulle ha åkt SKMC:s lucia kortege. Efteråt skulle jag servat hojarna i alla fall Road Kingen och fruns Softtail Springer. Sportstern har inte gått så många mil så den får klara sig. Men den blev ingen lucia kortege för den blev inställd för då snöade det, Men det  är väl så det skall vara enligt lagen om all tings jävlighet. Såhär års kan det ibland vara svårt att vara nöjd särskilt som hojåkare men skam den som ger sig, det finns annat att göra och det finns hopp för framtiden

Lusten och framtidstron kommer tillbaka. då skall jag ta mig i kragen och ta ut hojarna till LMD i Vollsjö och ge dem lite omvårdnad. Sportstern skall eventuellt stukas om lite. Nya blinkers, gummibälgar på framgaffeln, annat styre och lite tuffare backspeglar. Eventuellt skall den få sidmonterad nummerskylt och kapad bakskärm. Det är i alla fall planeringen. Hur det blir i sista änden får framtiden utvisa.

Gasa lugnt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar