torsdag 18 september 2014

Harley-Davidson till fyndpris

I nyhetsflödet på facebook dök det upp en länk ifrån Jan Hartvig på Bikesupport att han gjort en rejäl sänkning av priset på en HD softtail han har haft stående på firman sedan i våras. Är du på jakt efter en Softail så är det fyndläge här och nu.

Nu tror du kanske att jag fått i uppdrag av Bikesupport att skriva detta men det har jag inte. Jag delar annonsen för att jag tycker att det är synd att en sådan här fin HD bara skall stå och samla damm istället för att få den kärlek och omvårdnad den är värld.

Hojen det gäller är en Harley Davidson Heritage Limited Edition 1999 med endast 2400 mil på mätare. Motorn är en 1340cc Evolution. Den enligt många bästa motorn som Harley tillverkat. En lättskruvad evighetsmaskin med lågt servicebehov. Sköter man oljebytena går de nästan hur långt som helst. De fel som kan uppstå är sällan några större katastrofer eller vansinnigt dyra reparationer. De vanligaste felen ( som inte är särskilt vanliga ) är läckande bakre cylinderfotspackning och läckande bakre ventilkåpspackning.

Heritage är lite mindre än Road King och Electra Glide men ändå en välfungerande maskin för långturer. Den är också lämplig som "korvkioskmoped" då den inte är lika bånglig som en Road King. Priset är nyligen sänkt från 129 000 till 95 000 och kanske finns det ytterligare lite prutmån och du ser till att göra en snabb och smidig affär.

Limited edition innebär att den har en speciallack i silvermetallic med blå pinstripes, lättskött och snyggt. Utrustningsnivån är hög med flera avgassystem, vindruta störtbåge, packväskor highwaypegs och pakethållare. Motorn är stage 1 och 2 trimmad vilket innebär luft och buller och troligen tändmodul och kamaxlar. Hojen är nyservad så det är bara att trycka på knappen och köra, än är det mycket kvar av säsongen. Går du i Harleyköpartankar är detta ett fynd. Det är bara att lyfta luren, slå Jan en pling och börja förhandla. Jan Hartvig och Bikesupport når du på 0730-490465. 

Info om hojen hittar du på denna länken

1 kommentar:

  1. Denna hoj känner jag väl till,den servade vi alltid på Mc-huset.En ägare sedan nu,idag en åttioårig man.Tyckte alltid den var så snygg i Silver. Peter-fd.Mc-Huset

    SvaraRadera