onsdag 1 oktober 2014

Tjejer kan vara snabbast också

Som jag hävdade igår det finns massor med tjejer som är kompetenta och duktiga motorcyklister. Detta bevisas inte minst av en svensk förare som heter Eva Håkansson. Hon är nämligen innehavare av flera hastighetsrekord satta under Speedweek på Bonneville salt flats i Utah USA.

Säkert har du sett filmen Worlds Fastest Indian eller Citronträd och motorolja som den hette på Svenska. Där gestaltade Antony Hopkins Nya Zeeländaren Burt Munroe som satte världsrekord för hojar under 750cc med sin hembyggda gamla Indian. Nu har vi en Svensk tjej som gjort om nästan samma bedrift.

Eva Håkansson kan nu titulera sig världens snabbaste kvinna. I samma veva skaffade hon också sig rekorden för världens snabbaste elmotorcykel och dessutom världens snabbaste sidovagnsekipage. Detta utfördes med en cigarrliknande eldriven sidovagnsmaskin som levererar ungefär 400 hästkrafter. Snitthastigheten på flygande kilometern noterades till 387,4 km/h. Djupt imponerad lyfter jag på hatten och Gratulerar Eva Håkansson till världsrekorden och hoppas att hon får inneha dessa lika länge som Bill Munroe fick ha sina. På bifogat youtubeklipp kan du se hennes rekordlopp.

Ha en underbar onsdag och är det så att du sitter på en 400 hästars hoj och är sugen på att slå Evas rekord säger jag bara "Don't try this at home"

2 kommentarer:

  1. Bill Munroe var en amerikansk bluegrass singer/songwriter. Burt Munro var mannen från Nya Zeeland som satte rekord i sin redan då gamla Indian. Ett av Burts gamla rekord står sig faktiskt fortfarande.

    SvaraRadera
  2. Tack för påpekandet visst vet jag att Bill Monroe är en mandolispelande herre i hatt som räknas som den moderna bluegrassens grundare. Det gick tydligen lit fort igår när jag skrev ;-) bloggen är uppdaterad.
    //magnus

    SvaraRadera