måndag 8 december 2014

Äntligen tillbaka i cyberrymden

Efter några dagars frånvaro är jag nu tillbaka i cyberrymden snabbare än någonsin. Från och med nu kör jag 4G uppkoppling och enligt bredbandskollen ligger jag på 35 mbit nedströms och 20 mbit uppströms. NU är det bara att hoppas att Tele2 håller vad dom lovar.

På fredag är det säsongsavslutning för en hel del hojåkare här nere i sydvästra hörnet av Sverige. SKMC:s Luciakortege brukar vara de event som sätter punkt för för året för många av oss som åker motoriserad tvåhjuling.

Luciakortegen är ett återkommande evenemang som har körts så många gånger att de flesta hojåkarna här nere tar det för en självklarhet. Det är inte många gånger sedan starten SKMC har behövt ställa in på grund av vädret. Många deltagare klär ut sig och dekorerar sina hojar efter tycke och smak. Luciakortegen har utvecklats till en folkfest.

Bra år när vädret är hyggligt har kortegen bestått av uppåt 500 motorcyklar. Ofta finns det publik på plats längs hela kortegevägen. När det gäller utklädnad och utsmyckning så är det inget måste. Det finns allt från de som verkligen satsar på att utsmycka sig själv och sitt ekipage till de som kommer i sina vanliga hojkläder. Allt är möjligt och det viktigaste är att delta. Kortegen slingrar sig igenom Malmö och det är målgång vid SKMC:s klubbhus på Pildammsvägen. Där blir det prisutdelning för de tre bästa ekipagen. Alla deltagare bjuds på glögg och tillbehör. Grillen är också igång för den som är hungrig och känner för en hamburgare.

Här finns ett filmklipp från 2009 då starten utgick från parkeringen vid Turning Torso. Starten har sedan flyttat tillbaka till den ursprungliga platsen, Stortorget.
För dig som inte har flashplayer i din smartphone Klicka på länken här.

Du som vill ha lite mer info kring SKMC:s Luciakortege Läs mer på deras hemsida. Länken hittar du här. SKMC Luciakortegen 2014

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar