tisdag 9 december 2014

Trafikverket uppgraderar och skaffar ny samarbetspartner.

Trafikverket har under ett antal år haft Sveriges Åkeriföretag, Falk Bärgning AB och Assistanskåren som samarbetspartner och vägrapportörer. Nu utökas samarbetet med ytterligare en organisation.

Det är SMC som fått den stora äran att upphöjas till officiell samarbetspartner till Trafikverket. Fokus kommer att i första hand ligga på att SMC kommer att bidra med information som trafikrapportörer. Målet är också att Trafikverket tillsammans med SMC skall ta fram en app anpassad till motorcyklister som skall innehålla liknade funktioner som LiveTrafik som är framtagen för landets bilister.

Mer information kring appen LiveTrafik hittar du här Tanken med en egen app för trafikrapportering för  motorcyklister är att kunna rapportera faror och brister som är specifika för oss som kör motorcykel. Förhoppningsvis kommer detta att i förlängningen bidra till färre både olyckor och dödsolyckor. Det skall bli spännande att följa utvecklingen. Vi håller tummarna och hoppas att detta samarbete mellan Trafikverket och SMC både skall utvecklas och fördjupas. Ökat inflytande är på många vis nyckeln till ökad säkerhet för oss motorcyklister.

Onsdag och halva veckan har gått, snart är det Lucia. Gasa Lugnt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar