lördag 23 februari 2013

Tiden går fort när man har roligt

Att väntan på våren kan kännas lång håller ni säkert med om. En god vän ondgjorde sig i går morse på Facebook om att termometern visade -9.i Skåne. Jag har full förståelse för att man vill krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet. Idag är det sista skiddagen för denna semestern och i morgon bär det av tillbaka till Skåne igen. Statistiskt sett borde våren i alla fall metrologiskt vara där när jag kommer hem. Enligt SMHI:s statistik kommer våren till Skåne den 22/2.

Det finns antagligen ingen anledning att göra små skutt och skrika vårskriket ännu. Ändå vet jag att den  närmar sig med stormsteg. För mig känns alltid hemkomsten från skidsemestern som startskottet på hojsäsongen. När jag packat upp väskorna och fixat till skidorna och ställt undan dem i väntan på nästa säsong. Då är det dags att börja se över hojkläderna så att dom är i ordning till premiären. Har du en löstagbar inredning i hjälmen passa på att tvätta den också.

Sedan är det ju mer än hög tid att pyssla om hojen och göra det där som du sköt upp till senare. Tvätta putsa polera, kolla däcktryck och provstarta och varmköra. Sedan är det samvetsfrågan. Service? Hur var det med det? Blev hojen servad innan du ställde in den för vinterförvaring? Om inte är det hög tid nu. Sedan är det med service som med så mycket annat, åsikterna går isär om hur man skall göra. Någon säger att man skall serva innan man ställer undan och någon säger att man skall vänta till våren. Sedan finns det de som som säger att man skall serva när man ställer undan ifall man har varmgarage. Har man kallgarage skall man däremot vänta till våren. Vem skall man tro på? Ingen aning, gör som du själv känner. I vilket fall som helst är det viktigaste att hojen blir servad.

Så nu fick du plötsligt en del att pyssla med. Misströsta inte! Att ha något att göra, gör att tiden går fortare. Snart är det dags för premiärturen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar