torsdag 30 maj 2013

Vetgirighet vinner i längden

En reparationshandbok borde finnas i varje hojåkares hem. Ja men jag skruvar ju inte kanske du tänker nu. Det är möjligt men jag tycker ändå du borde ha en reparationshandbok till din hoj. Den kostar ett par hundralappar och finns att köpa på de flesta internetbokhandlar. Men om man inte skruvar själv vad skall man då ha den till? Du skall ha reparationshandboken för att lära känna din hoj och förstå hur den fungerar. Ofta har dessa reparationshandböcker mycket bra felsökningsguider.

Bra att ha lite koll på ifall man skulle få stopp när man är ute och kör. Du hittar också en massa annat matnyttigt som däcktryck oljemängder och oljetyp. Vad du skall använda för typ av bromsvätska mm. Du kan också läsa om hur du skall sköta om din hoj. allt ifrån hur du tvättar den till hur den skall servas. Du hittar också uppgifter om vilka glödlampor du skall ha och hur du byter dem. Här kan du läsa om vilka punkter som skall gås igenom vid olika servicetillfällen. 

Det är sådant som är bra att känna till då man kontaktar MC verkstan. Att känna till hur ens hoj är konstruerad och fungerar ger trygghet. Att ha koll på hur hojen är konstruerad ger en ytterligare dimension till  livet som hojåkare. Även ifall du väljer att lämna maskinen på verkstad då den skall servas eller ifall något behöver fixas. När du lär känna din hoj lite bättre så kommer du att upptäcka att det finns många småsaker du själv kan hålla koll på och till och med åtgärda. 

Justera kopplingsspel. Tvätta och olja luftfilter, justera lufttrycket i dina dämpare ( om du har luftassisterade ) Justera kedja eller drivrem. mm. Surfa gärna in hos någon internetbokhandel och beställ ett ex det är väl investerade pengar. Våga vara lite nyfiken köp dig en reparationshandbok och lär dig ta väl hand om din hoj.

Adlibris är en bokhandel här hittar du reparationshandböcker till de vanligaste hojarna. Har du en äldre eller lite mer udda hoj kan Bokbörsen vara ett alternativ här hittar du annonser både från antikvariat och privatpersoner.

 Njut av dagen det tänker jag göra. Gasa lugnt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar