torsdag 12 december 2013

Idag är det dags för årets kanske sista tur.

När jag skriver detta Onsdag kväll har jag nyss surfat runt på ett antal vädersajter för att försöka att utröna hur vädret skall bli . Den 12 december är en viktig mc-dag i Malmö.

De olika vädertjänsterna lovar halvklart och mellan 3 och 5 plusgrader i morgon kväll. Klockan 19.00 går starten för SKMC:s luciakortege på Stortorget i Malmö. Är vädret bra brukar detta bli en rejäl folkfest. Bra väder betyder många deltagare. Bra år har har det varit bortåt 500 motorcyklar.

Många kommer utklädda eller med utsmyckade hojar. Det brukar alltid komma många åskådare både till stortorget och längs kortegevägen. Det har blivit en tradition för många Malmöbor att gå ut och titta på knuttarnas luciatåg som det i allmänhet kallas i folkmun.
Bild lånad av Sydsvenskan

Väl framme vid målet SKMC:s klubbhus på Pildammsvägen serveras glögg. lussekatter, kaffe och grillad korv. Väl framme vid klubbstugan brukar man träffa många vänner och bekanta.
Bild lånad av Sydsvenskan

Det brukar vara sista mötet innan alla ställer in hojen och går i ide till det är dags att rulla ut hojen igen på andra sidan vintern.  Bor du i närheten så kom och var med och kör startavgiften är 40kr. Har du ställt av hojen så kom ner till Stortorget i Malmö och titta på spektaklet. Klockan 19.00 går starten

Oj redan torsdag Dagens youtubekalender klipp blir Testa av lite olika Flat-Track hojar från Kawasaki Ducati, KTM. Harley Davidson och Triumph http://www.youtube.com/watch?v=py-ZZahWCmI

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar