torsdag 14 augusti 2014

Dags för Mälaren runt

1986 var det någon på MCM:s redaktion att man skulle ordna något kul för tidningens läsare. Då föddes idén till Mälaren runt som med åren blivit ett av Sveriges största återkommande MC-event.
Mälaren runt Lockar deltagare från både när och fjärran och för många Hojåkare har det blivit ett "måste" och årets höjdpunkt.

Till första Mälaren runt kom det ca 150 hojar det mesta var hembyggen och choppers. det hela avslutades med party hos Stul MCC i Enköping. Detta har blivit en tradition som fortsatt växa under eventets 29 år. Eftersom det inte finns vare sig anmälan eller anmälningsavgift finns det ingen som har riktig koll på hur stort deltagarantalet  verkligen är. Under senare år har man försökt räkna och kommit fram till siffror som närmar sig 25 000 eller till och med ännu fler.
Stilarna varierar men alla hojåkare är välkomna

Hur det är med den saken vill jag säga vara osagt men en sak kan vi i alla fall konstatera. Det är många! Under senare år eftersom arrangemanget har blivit större så har MCM fått hjälp vid start och mål av SMC. Från 1997 inrättades även ett slutmål i Stockholm för dom som inte stannar i Enköping och festar med Strul MCC.

Hos Strul brukar ca 2000 hojåkare stanna till och delta på festen. Övriga som åker hela varvet runt kan istället stanna till för lite samkväm hos MCE Motorcykelentusiasterna i Jakobsberg. Mälaren runt är inte bara ett event för hojåkare. Det har utvecklats till en folkfest. I många av städerna och byarna man passerar går folk man ur huse för att titt på alla motorcyklar som passerar. I och med det stora antalet deltagare så blir blandningen av hojar också kul. Visst är det så att Harley Davidson antagligen är överrepresenterade men här kan man få se allt. Veteraner, Japs-custom, choppers, bobbers, touringmaskiner, baggers, sportmaskiner, super motard hojar och mycket mycket mer. Som du såg i bilden högre upp så kan du till och med träffa på tomten.

Har du tid och möjlighet att vara med på detta event den 16 augusti så missa det inte, du kommer absolut att bli en erfarenhet rikare. På Gröndals motorbana utanför Eskilstuna kan man stanna till och beskåda diverse utställningar och försäljningsställen som har med motorcyklar att göra. Här finns även möjlighet att inhandla förtäring så att man slipper åka hungrig hela vägen till Enköping eller Jakobsberg.

Har du möjlighet att delta så missa inte denna folkfest vill du veta mer så surfa in hos SMC eller MCM

Mälaren runt SMC

Mälaren runt MCM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar