torsdag 18 juni 2015

Vilken stolle men ändå beundransvärd

Såg du dokumentären på SVT om Evel Knievel? Om inte så kommer länken till SVT Play här. Filmen är sevärd oavsett om man är mc-nörd eller inte. Ett på många vis både spännande och märkligt människoöde.

Har du inte sett filmen så skall jag försöka låta bli att avslöja några detaljer men jag vill ändå försöka mig på att skriva ett par ord så att du som inte sett den blir lite nyfiken.


Evel Knievel är antagligen den första "stunthopparen" i historien och antagligen den hittills galnaste. Han verkade på något sätt gjort smärtan till sin vän och verkade inte rädas det omöjliga. Idag hade han antagligen blivit diagnostiserad med bokstavskombinationer från hela alfabetet. Förutom att han antagligen var helt beroende av adrenalinkickar så var han samtidigt en mycket skicklig marknadsförare.

Han insåg snabbt värdet i namn och varumärke. Ekonomi var tyvärr inte hans starka sida så pengarna rann mellan fingrarna lika fort som dom rullade in. Med tanke på hur mycket pengar han omsatte hade han antagligen kunnat bygga ett ekonomiskt imperium med rätt rådgivare. Så blev inte fallet istället levde han ett förhoppningsvis roligare liv även om det under stundom måste gjort väldigt ont.

Har du inte sett filmen så kolla in den på länken nedan.Filmen kan ses till och med 15 juli så skynda på den är helt klart sevärd.

I'm Evil Knievel på SVT Play

Slutligen så som mann brukar säga i dessa sammanhang. Don't try this at home!

Gasa Lugnt och ha en trevlig Midsommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar