onsdag 20 mars 2013

Har du inget inplanerat i Påsk?

Vi verkar inte ha vädergudarna på vår sida. Det verkar inte bli någon hojåkning påskenhelgen 2013. Vad gör man då för att trösta sig när man inte får köra hoj, trots att man längtar så att man håller på att spricka? Kanske vill man inte lägga hela påskhelgen i garaget för att putsa och serva inför premiärturen. Om man nu tröttnat på att sitta hemma och äta sill och dricka nubbe. Ifall man tråkats ut av att vänta på påskharen vad finns det då för alternativa aktiviteter?   Bor man i Skåne finns ju alltid möjlighet att åka på Konstrunda som blivit något av en påsktradition här nere. Då kan man passa på att besöka Hoj och Kungamålaren John E Franzén som har sin ateljé i Tommarp utanför Simrishamn.
John E Franzén

När man ändå är ute och far i Skåne tycker jag att man skall bege sig till torget i Vollsjö. Där skall man besöka Skånes trevligaste Motorcykelaffär och verkstad LMD Förutom gratis kaffe som dom förövrigt alltid bjuder på kommer LMD att ha diverse jippon under påskafton. Allt startar klockan 11.

Lite längre upp i landet är påskens stora begivenhet Preformance och Custom Motor Show på Elmia i Jönköping En Bil och MC mässa som varje år lockar mer än 70 000 besökare. Många spännande byggen brukar finnas till beskådande. Ett besök rekommenderas.

Håller man till i närheten av Stockholm rekommenderas ett besök på MC Collection i Sollentuna. En av Sveriges absolut finaste samlingar av motorcyklar.

Bor man ännu längre upp i landet rekommenderas en skotertur och kanske lite pimpelfiske i senvintersolen eller varför inte några åk i slalombacken. Allt för att få lite fartvind i ansiktet. Nu är det bara att sätta igång och planera påskhelgen. Saker att göra finns det gott om det är bara den egna fantasin som sätter gränsen. Det jag berättat om här är ju trots allt bara ett lite skrap på ytan.

http://www.custommotorshow.se/ 

http://www.mc-collection.com/index.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar