lördag 23 mars 2013

Nu går det lättare att planera

Snart är det påsk och våren lyser med sin  frånvaro. Såhär på fredags kvällen kan man i gatlyktornas sken se hur snön faller. På marken finns ett för Skåne tjockt lager snö. Påsken brukar vara den helg då man i Skåne tar de första längre hojturerna. I år lär det inte bli så. Jag vet att påsken är tidig i år men metrologiskt brukar våren komma till Skåne den 22:a februari. Det missade vi rejält i år. Det har talats mycket om global uppvärmning vilket till stora delar skulle ha orsakats av förbränningsmotorer. Den absolut största boven i dramat sägs vara motorer som inte är katalysatorrenade vilket få motorcyklar är. Med denna information kan jag med andra ord konstatera att Sveriges motorcyklister kör alldeles för lite. Våren i Skåne är mer än en månad försenad. Bara säsongen 2013 kommer igång skall jag hjälpa till att  köra mer än vanligt för att vi inte skall behöva genomlida samma kylslagna väntan på våren 2014.

Statistiskt sett kör svenska motorcyklister ca 300 mil/år. Det är inte mycket men det är en sanning med modifikation. Svenska motorcyklister äger i genomsnitt 1,3 motorcyklar. Så den rättmätiga siffran är 400mil/år. Det är fortfarande väldigt lite, att lägga 400 mil på mätaren är ingen större svårighet. Hur gör man nu ifall man har ambitionen att få köra lite mer ,och vara med att bidra till tidigare vår 2014? En av de bästa planeringsguiderna har kommit. Är man medlem i SMC så damp deras SMC-Boken ner i brevlådan i veckan. Är du inte medlem i SMC så tycker jag att du skall vara det.

Bara SMC-Boken är värd medlemsavgiften. Förutom att du får detta eminenta planeringsverktyg får du också en mängd rabatter på motell vägkrogar, färjor, däck mm. Du stödjer också en organisation som bedriver lobbyverksamhet för oss motorcyklister. I mångt och mycket fungerar SMC också som remissinstans för riksdag och regering. Med ett medlemskap är du med och påverkar politikerna för att skapa bästa möjliga förutsättningar för oss hojåkare. Ta en titt i SMC-Boken så kan du planera in sommarens rally och träffar. När man bläddrar runt blir man förvånad över hur stora möjligheter vi har att få träffa likasinnade. Gör en gedigen planering så blir det några mil extra denna säsongen och möjligheten ökar att kanske du och jag träffas någonstans i sommar. Kanske på en träff en vägkrog, ett fikaställe eller ett rally. Håll ut, våren kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar