lördag 9 mars 2013

I närheten av Sveriges mest besökta plats.

Det finns möjlighet att du hört frågan. Snälla älskling kan vi inte åka till Ullared? Detta gäller antagligen oavsett ifall du är kvinnlig eller manlig hojåkare. Detta eftersom Gekås säljer allt ifrån raffset till hylsnyckelsatser. Med andra ord det finns det mesta för alla olika smaker. Om det nu är så att du inte tillhör dom som tycker att det bästa som finns är att köpa billiga kalsonger eller plastpåsar till fyndpris, vad finns det då att hitta på?
Stig själv på en gammal snuthäck

Om du lämnar av din äkta hälft, sambo, särbo eller kompis i Ullared så kan du sedan fortsätta på väg 153 mot Varberg. Efter några kilometer finns det en skylt åt vänster där det står Åkulla. Sväng av där. Du fortsätter genom byn  vidare mot Rolfstorp och kommer så småningom till en annan liten by som heter Obbhult. Det är här det ligger. Stigs MC och Motormuseum. Där en helt fantastisk samling av diverse mekaniska pryttlar. Cyklar, mopeder, motorcyklar tändkulemotorer, tröskverk, hushållsmaskiner, brandsprutor mm.
En gammal BSA återställd i orginalskick

Allt renoverat och i ett helt underbart skick. Ett lite okänt och udda museum väl värt ett besök ifall man gillar gammal teknik och gillar att drömma sig tillbaka till farfars tid. Nästa gång du får frågan. Snälla kan vi inte åka till Ullared så vet du att du kan svara ja. Nu vet du att det finns ett ställe i närheten du kan åka till för att slippa mjukost, plastpåsar, stödstrumpor, Ola-Conny och Morgan.

Länk till Stigs MC Museum

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar